Luda noć

VIDEO | 44 koša: Bogdanović izjednačio Draženov rekord

Sport / Košarka | 16. 03. 2016. u 08:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bojan Bogdanović je sinoć zabio nevjerojatna 44 koša u pobjedi Brooklyn Netsa nad Philadelphia 76ers-ima od 131:114.

Bogdanović je odigrao 37:07 minuta te uz 44 koša od čega su četiri trice iz devet pokušaja, što mu je najviše u NBA, upisao i osam skokova te dvije asistencije za Netse koji su prekinuli niz od četiri poraza.

Mostarac je ujedno izjednačio rekord Dražena Petrovića koji je isti broj koševa ubacio Houstonu 1993. godine.

"Nisam znao da je on postigao 44 koša. Mislio sam da je on ubacio više. Doista sam ponosan što sam izjednačio njegov rekord", izjavio je hrvatski košarkaši reprezentativac.

Bogdanović je osjetio da bi ovo mogla biti njegova večer već u prvoj četvrtini dvoboja u kojoj je postigao više koševa nego cijela momčad Philadelphije (15).

"Ušao sam u utakmicu laganim koševima, iz slobodnih bacanja, polaganja. Već nakon prve četvrtine sam postigao 17 poena. Tad sam shvatio da bi ovo mogla biti moja večer, da bih mogao postaviti svoj rekord u NBA ligi", rekao je Bogdanović koji je u ovom dvoboju, osim što se izjednačio s Draženom Petrovićem, svojim učinkom nadmašio hrvatske košarkaške velikane poput Tonija Kukoča i Dina Rađe.

Bogdanović je s 44 koša postao rekorder Netsa u domaćim utakmicama odigranim u Barclays Centeru, ali nije uspio prvi igrač Brooklyna koji će ubaciti i 50 koševa, nakon što je prije četiri godine Deron Williamsa postigao 57 poena.

"Probao sam, ali sam promašio nekoliko šuteva i pomislio da je i 44 sasvim dovoljno", rekao je.

Prijašnji rekord Bogdanovića u NBA bio je 28 koševa koje je zabio u utakmici protiv Orlanda prošlog tavnja. 


Osim toga njegov današnji učinak drugi je najveći u povijesti Netsa nakon Derona Williamsa koji je zabio 57 koševa u ožujku 2012. i najveći nekog igrača Netsa otkako su se preselili u Brooklyn prije sezone 2012./13. 
 

Kopirati
Drag cursor here to close