Boston Celticsi prvaci po 18. put

VIDEO I Franšiza koja je osvajala naslove u šest različitih desetljeća

"Mogla je ova nagrada otići bilo kome. Mogla je otići Jaysonu. Ne mogu dovoljno pričati o njegovoj nesebičnosti... Ne mogu dovoljno govoriti o njegovom stavu", rekao je MVP finalne serije Jaylen Brown.
Sport / Košarka | 18. 06. 2024. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Celticsi su nedvojbeno najuspješnija NBA franšiza. Osamnaest naslova je najviše u povijesti NBA lige, jedan više od najvećih rivala, Los Angeles Lakersa. Sjajno posložena ekipa oko ubojitog dvojca Tatum - Brown je ove sezone radila sjajan posao. Podatak da su izgubili samo tri utakmice govori za sebe.

Možemo napisati kako su se Celticsi ustvarili vratili osvajanju naslova. To je jednostavno ugrađeno u njihovu tradiciju, franšizu koja sada ima titule u šest različitih desetljeća.

Video: Boston - Dallas peta utakmica 

Najmanje tri generacije ljubitelja košarke mogu reći da su vidjele ovu momčad kako uzima naslov prvaka.

Najveća pobjeda pres svojim navijačima 

"Mislim, ovo će biti noć koju ću pamtiti do kraja života, po utakmici, slavlju, ovim trenucima", rekao je Tatum.

"Tijekom posljednjih nekoliko godina imali smo teških poraza kod kuće u doigravanju. Izgubili smo NBA prvenstvo kod kuće pred našim navijačima. Prije nekoliko godina smo izgubili odlučujuću utakmicu na svom parketu od Miamija. Ovo je bila ta pobjeda, najveća koju možete imati pred svojim navijačima. Osjećao sam da je jako važno izaći na teren i učiniti sve što je u mojoj moći kako bismo bili sigurni da ćemo pobijediti u ovoj utakmici", rekao je nakon utakmice Jayson Tatum.

Brown MVP

Jaylen Brown je potpuno zasluženo proglašen najkorisnijim igračem serije (MVP). U pet utakmica je imao prosjek od 20,8 poena, 5,4 skokova i 5 asistencija, dok je također konstantno čuvao superzvijezdu Mavericksa Luku Dončića.

"Ne mogu riječima opisati emocije", pričao je Brown. "Blagoslovljen sam i zahvalan sam. Ovo je bio potpuni timski rad. Imali smo sjajan tim. Moji suigrači su bili sjajni. Mogla je ova nagrada otići bilo kome. Mogla je otići Jaysonu. Ne mogu dovoljno pričati o njegovoj nesebičnosti... Ne mogu dovoljno govoriti o njegovom stavu. To je samo način na koji je pristupio ne samo u ovo finala ili u doigravanje općenito. I to smo učinili zajedno kao tim, a to je bilo najvažnije."

Kopirati
Drag cursor here to close