Veliki povratak Dončića i društva

VIDEO I Mavsi nadoknadili -17 i ušli u finale Zapada

"Gubiti 17 razlike, nije situacija u kojoj želite biti. Morali smo odgovoriti na način na koji smo odgovarali cijele sezone", rekao je nakon utakmice Irwing.
Sport / Košarka | 19. 05. 2024. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dosadašnjem djelu play offa vidjeli smo nekoliko sjajnih utakmica. Preokreta, povrataka. Jedan od posljednjih kreirali su Dallas Mavericksi Luke Dončića. Ekipa Oklahome je imala veliku prednost u trećoj četvrtini, u jednom trenutku je vodila 75:58, ali Dallas pravi preokret.

Tri pol minute prije kraja na semaforu ja stajalo 105:105. Od tog trenutka idu prava uzbuđenja. Washington je pogodio tricu,
Holmgren na drugoj strani nije. Irwing je završio pod blokadom, Jones se dokopao lopte i u padu pogodio za 115:110 vodstvo Dallasa 71 sekundu prije kraja.

Gosti uzvraćaju brzom tricom Gilgeous-Alexander, poentira, još uvijek je sve otvoreno. Isti igrač je provukao Alley Oop za zakucavanje Holmgrena i vodstvo Oklahome pola koša. Dončić se skoro spetljao, izgubio loptu, ali je Washington izvukao prekršaj Gilgeous-Alexandera. Na manje od tri sekunde prije kraja.

Suci su pregledali situaciju, na kraju potvrdili tri slobodna bacanja. Dva su Washingtonu bila dovoljna za slavlje Mavsa 117:116. Novi triple-double upisao je Luka Dončić, uz učinak od 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Video: Dallas - Oklahoma 

Derrick Jones Junior je dodao 22 poena, za tri je šutirao 4/6. Kyrie Irving je također dodao 22 poena. Oklahomu je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 36 poena i osam asistencija. Williams je dodao 22 poena, devet skokova i osam asistencija, a Chet Holmgren 21 poen. Dallas je u finalu Zapada.

"Gubiti 17 razlike, nije situacija u kojoj želite biti. Morali smo odgovoriti na način na koji smo odgovarali cijele sezone", rekao je nakon utakmice Irwing.

Kopirati
Drag cursor here to close