All Star vikend 2024

VIDEO I McClung letio preko Shaquillea O‘Neala

Mac McClung i Damian Lillard su reprizirali prošlogodišnji All Star vikend. Prvi je ponovo bio najbolji u zakucavanju, drugi u šutiranju trojki.
Sport / Košarka | 18. 02. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana All Star vikenda u Indianapolisu, gledali smo Skills Challenge, takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju, pa još i dodatni duel Stephena Curryja i Sabrine Ionescu.

Najatraktivnija su bila zakucavanja. Tamo je drugu godinu zaredom slavo Mac McClung, košarkaš Orlanda koji se još uvijek "kali" u razvojnoj G ligi. Uspio je Mac obraniti naslov, iako je za protivnika imao raspoloženog Jaylena Browna. McClung je preskočio 2,16 metara visokog Shaquillea O‘Neala za što su mu sudci dali maksimalan broj bodova.

Na kraju je imao 98.8 (u finalnoj seriji 48.8+50), dok je košarkaš Bostona bio zamalo kratak sa svojih 97.8 bodova. McClung je ovom pobjedom postao peti igrač u povijesti NBA lige kojemu je to za rukom pošlo dvije godine zaredom. Prije njega su to učinili tek Zach LaVine (2015-16), Nate Robinson (2009-10), Jason Richardson (2002-03) i Michael Jordan (1987-88).

Video: Takmičenje u zakucavanju 

Naslov pobjednika obranio je i Damian Lillard. Pogodio je "šarenu" loptu za 26 poena, dok su Trae Young i Karl-Anthony Towns ostali na 24. Ove godine je takmičenje u šutiranju trojki bilo jako zanimljivo. Young, Towns, Haliburton i Lillard su imali dodatno raspucavanje iz kojeg su trojica igrača išla u finalnu seriju. Na kraju je Lillard dostigao Marka Price, Peđu Stojakovića, Jasona Kapona, Jeffa Hornaceka, dok su ispred sa po tri titule ostali Larry Bird i Craig Hodges

Video: Takmičenje u šutiranju trojki 

Zanimljivo je također bilo i natjecanje u pogađanju trica u kojem su snage odmjerili zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry i košarkašica Sabrina Ionescu koja nastupa za WNBA tim New York Liberty. Steph je bio bolji 29-26.

"Sabrina i ja razgovarali smo o tome kako je dobra prilika učiniti nešto što nikad nije učinjeno u našoj igri. A njezino prisustvo na ovoj pozornici učinit će puno da inspirira sljedeću generaciju mladih dječaka i djevojaka koji se žele natjecati i vidjeti sebe u bilo kojem od nas", rekao je Curry prije početka natjecanja.

Tri ekipe smo imali u ovogodišnjem Skills Challengeu, najbolja je bila domaća Pacersa Haliburton/Mathurin/Turner. Njihovi rivali su bili Paolo Banchero, Anthony Edwards i Victor Wembanyama u jednoj ekipu, odnosno Scottie Barnes, Tyrese Maxey i Trae Young u trećoj

Video: Skills Challenge 

Inače organizatori ovogodišnjeg All Star vikenda su se pobrinuli da prve dvije večeri imamo parket u različitim bojama za svako novo natjecanje, sve je nekako bilo "futuristički", nadamo se da tako nešto nećemo gledati u skorije vrijeme na utakmicama.

Kopirati
Drag cursor here to close