Prvaci prošli u drugi krug

VIDEO I Murray poslao Lakerse na odmor

I baš kao u drugoj utakmici trener Denvera nije zvao time out. Murray je uzeo loptu, nije igrao pick s Jokićem, krenuo je sam. Preko Reavesa. Lakersi su završili sezonu.
Sport / Košarka | 30. 04. 2024. u 09:20 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Metlu su izbjegli, ali eliminaciju nisu. U pet utakmica, u seriji koja je bila poprilično čudna. Na kraju su prvaci slavili 4-1, iako su Lakersi mogli dobiti recimo najmanje još jednu ili čak dvije utakmice. Uostalom, dvije su izgubili na jednu loptu.

Nuggetsi su zaostajali u svakoj utakmici, ali su uspjeli pronaći način da se vrate. Peta je bila poprilično otvorena. Murray je pogodio za tri i vodstvo Nuggetsa 106:104. Reaves koji je bio dobar u četvrtoj četvrtini nije poentirao preko Jokića, Denver je imao meč loptu. Lakersi su preživjeli taj napad, LeBron je realizirao dva slobodna.

I baš kao u drugoj utakmici trener Denvera nije zvao time out. Murray je uzeo loptu, nije igrao pick s Jokićem, krenuo je sam. Preko Reavesa. Lakersi su završili sezonu, James je poprilično ljut napustio parket. Nikada ranije u karijeri nije eliminiran ovako rano u play offu.

Murray je utakmicu završio s 32 poena, Jokiću je zamalo pobjegao 19. playoff triple-doubleu (25 poena, 20 skokova, 9 asista). Michael Porter Jr. je također bio odličan s 26 poena.

James je ubacio 30 poena uz 11 asistencija, a Anthony Davis je dodao 17 poena i 15 skokova. James nije želio odgovoriti novinaru na pitanje je li ovo bila njegova posljednja utakmica u karijeri. Nuggetsi su dobili Lakerse u 12 od posljednjih 13 utakmica

Video: Denver - Lakers 

Sezona je završena i za New Orleans Pelicanse. Oklahoma je slavila 97:89 za ukupnih 4-0 u seriji. Williams je pogodio tricu za 88:82 vodstvo Oklahome. Ingram je izgubio loptu, Williams s dva bacanja polako trasirao put pobjede Oklahomi.

Pelicanse je mučio šut za tri poena, šutirali su katastrofalnih 8/34, CJ McCollum (2/7). Shai Gilgeous-Alexander i Jalen Williams su predvodili Oklahomu s 24 poena. U poraženoj ekipi CJ McCollum 20 poena, Jonas Valanciunas 19 poena, 13 skokova.

Na Istoku Boston Celticsi preuzeli su 3-1 vodstvo protiv Miami Heata uvjerljivom 102:88 gostujućom pobjedom. Najbolji igrač utakmice bio je Derrick White koji je postigao 38 poena, Jayson Tatum je ubacio 20 poena i imao 11 skokova. U domaćoj ekipi najbolji je bio Bam Adebayo s 25 poena i 17 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close