Kvalifikacije za OI

VIDEO I Šarić i Hrvatska razbili Dončića i Sloveniju

Dario Šarić je postao tek treći Hrvat koji je u reprezentativnom dresu ostvario triple-double. Prije njega su to uspjeli jedino Toni Kukoč i Stojko Vranković.
Sport / Košarka | 02. 07. 2024. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je na najbolji način otvorila kvalifikacijski turnir u Pireju. U susretu skupine A, Hrvatska je razbila Sloveniju 108:92. Potpuno neočekivano.

Hrvatska je imala Daria Šarića koji je ubacio 19 poena uz 10 skokova i 10 asista za triple-double. Ivica Zubac je dodao jedan poen manje, uz osam skokova, Mario Hezonja je stao na 12 poena, međutim Sesar je imao dva jokera. Goran Filipović je šutirao za tri poena 6/7, ukupno 21 poen, Danko Branković je bio bez promašaja z igre 7/7 za 15 poena.

I naravno kada imate ovakvu realizatorsku petorku, onda na drugoj strani protivnik mora ponuditi puno više kako bi izbjegao poraz. Slovenija je imala Luku Dončića i Klemena Prepeliča, ali to je bilo premalo.

Hrvatska je krenula jako, povela 15:5, do kraja četvrtine je to bilo ogromnih 31:16. Na poluvremenu je bilo +13 za Hrvatsku, do kraja treće četvrtine sve je bilo jasno (93:68). Definitivno jedan od najboljih partija reprezentacije Hrvatske u posljednjih desetak godina. Podatak da je Dončić šutirao za tri poena 0/9 pokazuje kakvu smo utakmicu vidjeli u Pireju.

Slovenci su iz igre šutirali 28/71, za tri poena 9/38. Hrvatska u srijedu igra protiv Novog Zelanda, za prvo mjesto u skupini.

Video: Hrvatska - Slovenija 

Dario Šarić je postao tek treći Hrvat koji je u reprezentativnom dresu ostvario triple-double. Prije njega su to uspjeli jedino Toni Kukoč i Stojko Vranković. Kukoč je to napravio na Eurobasketu 1995. u Grčkoj protiv Finske.

Tada je upisao 15 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Vrankoviću je to pošlo za rukom također na Eurobasketu u Njemačkoj dvije godine ranije. On je u susretu za broncu protiv Grčke zabilježio 13 poena, 14 skokova i čak 12 blokada.

Kopirati
Drag cursor here to close