Phoenix na rubu

VIDEO I Sunsi u problemima, Pacersi slomili Buckse u produžetku

Kawhi Leonard je postigao tek devet, Paul George sedam poena. Russell Westbrook je nestao (1 poen), iz igre je šutirao 0/7. Nije izdržao pa je i isključen.
Sport / Košarka | 27. 04. 2024. u 09:53 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još je jedna metla spremna. Ona Minnesote koja vodi u seriji protiv Phoenixa 3-0. Ni ovaj put Sunsi nisu imali šanse. To potvrđuje i rezultat 109:126.

Na poluvremenu su gosti imali šest poena prednosti, a onda je došla treća četvrtina. Činilo se kako Sunsi drže korak, osam i pol minuta prije kraja iste na semaforu je stajalo 58:63.  Gosti pogađaju četiri vezane trice. Za velikih 75:60. Ukupno su u trećoj četvrti košarkaši Minnesote pogodili sedam trica.

Zato i jesu bili u "komotnoj" situaciji (22 razlike su vodili) na ulasku u posljednju dionicu. Najbolji pojedinac kod pobjedničke ekipe bio je Anthony Edwards s 36 poena kojima je pridodao devet asistencija. Kod Sunsa najraspoloženiji bio je Bradley Beal s 28 poena, dok je Kevin Durant pridodao 25. Nurkić je imao sedam skokova, ubacio je tri poena. Kompletna ekipa Sunsa je imala svega 28 skokova,
22 manje od gostujuće ekipe.

Tamo su zajedno Gobert i Karl-Anthony Towns sakupili 27. Gosti su imali šest igrača s deset ili više poena. Sunsi su prije početka sezone bili kandidati za titulu, sada su na korak do eliminacije.

Mavsi su uspjeli u trećoj utakmici spustiti Clipperse na samo devedeset poena. Kawhi Leonard je postigao tek devet, Paul George sedam poena. Russell Westbrook je nestao (1 poen), iz igre je šutirao 0/7. Nije izdržao pa je i isključen. Povukao je Luku Dončića i zamalo započeo tučnjavu na parketu

Video: Dončić i nervozni Westbrook 

Ivica Zubac je bio dobar s 19 poena i 8 skokova, dok su po 21 ubacili Harden i Westbrook. Luka Dončić (22, 10 skokova) i Kyrie Irving (21) bile su najbolji kod Mavsa koji su slavili 101:90.

Indiana je u jednom trenutku imala 19 razlike, međutim Bucksi se predvođeni raspoloženim Khrisom Middletonom nisu predavali. Pacersi su imali 109:106, 19 sekundi prije kraja. Siakam promašuju slobodno, vrlo vjerojatno i pobjedu u regularnom dijelu. Middleton je spustio na -1, Bucks su naravno pravili brzi prekršaj.

Nesmith je odradio svoj posao, zadnji napad su imali Bucksi. Middleton je pronašao malo prostora za tešku tricu i utakmica je otišla u produžetke. Tamo Nesmith pogađa važni tricu za 118:115, na isteku napada 14 sekundi prije kraja. Međutim, Middleton ne odustaje. Odgovara tricom. Dvije nemoguće kada je bilo najvažnije.

Nakon time outa Haliburton uzima zalet, prolaz u reket i pod prekršajem pogađa. Middleton nije mogao i treći put uzvratiti. Pacersi su slavili 121:118

Video: Pacers - Bucks 

Haliburton je utakmicu završio s 18 poena, 16 asistencija i 10 skokova. Myles Turner je skupio 29 poena i devet skokova, a Pascal Siakam dodao 17.

Middleton je naravno bio najbolji na parketu s 42 poena, Damian Lillard prebolio je očitu ozljedu lijeve noge krajem prve četvrtine i završio s 28 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte, a Bobby Portis je sakupio 17 poena i 18 skokova za treće nositelje Buckse, koji su odigrali svoju šestu uzastopnu utakmicu bez dvostrukog NBA MVP-a Giannisa Antetokounmpa

Kopirati
Drag cursor here to close