Početak bez iznenađenja

Vučević predvodio Crnu Goru do trijumfa, Latvijci pogodili 18 trica

Nikola Vučević je opravdao status najveće zvijezde na parketu, pa ako hoćete i skupine D. Za trideset minuta je ubacio 27 poena uz deset skokova i fenomenalan šut iz igre 11/15.
Sport / Košarka | 25. 08. 2023. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je Svjetsko prvenstvo u košarci, bez većih iznenađenja u prvim utakmicama. Crna Gora je opravdala očekivanja protiv Meksika. Meksikanci se nisu predavali, držali su kakav - takav priključak, ali su na kraju poraženi dvadeset razlike.

Nikola Vučević je opravdao status najveće zvijezde na parketu, pa ako hoćete i skupine D. Za trideset minuta je ubacio 27 poena uz deset skokova i fenomenalan šut iz igre 11/15. Uz ovakvu partiju Vučevića nadovezali su se Kendrick Perry sa 16 poena i sedam asista i Nikola Ivanović koji je pogodio tri trice za ukupno 14 poena. Najbolji Meksikanac je bio Pako Cruz sa 16 poena.

Australija je pokazala koliko može na ovom turniru, Finska je ostala na - 26. Do poluvremena je to bila otvorena utakmica, međutim nakon treće četvrtine to je već bilo velikih 70:54 u korist reprezentacije Australije. Australija je na kraju slavila 98:72, Patty Mills je bio pravi s 25 poena, ostali igrači su bili tu negdje. Giddey 14 poena, Ingles 13, Exum 10. Australija je imala visokih 61.7 posto za dva poena, Finci su promašili dvadeset trica, Markkanenovih 19 poena je bilo premalo.

Italija nije briljirala protiv Angole, ali je na kraju ispalo dobro. Angola je držala priključak, na poluvremenu je bilo 43:40, na ulasku u četvrtu četvrtinu 61:57. Tek na tri minute prije kraja Italija je povela deset razlike, što je bilo dovoljno za krajnjih 81:67. Fontecchio je bio prvo ime pobjedničke selekcije s 19 poena, Tonut je bio odmah do s 18.

Ukupno gledajući kod Italije je trica bila loša tek 5/31. Srećom po njih, ni na drugoj strani nije bilo bolje, naprotiv, košarkaši Angole su imali skroman šut (23/65), trica je bila tek 4/30. Childe Dundao je bio najbolji s 19 poena.

Očekivano, Latvija je ubacila preko 100 poena Libanonu. Sedam igrača je bili na deset ili više poena, Dairis Bertāns je stao na dvadeset uz sjajnu tricu šest od sedam. Latvijci su
klasična šuterska selekcija, potvrdila je to i ova utakmica s pogođenih 18 trica.

Kopirati
Drag cursor here to close