pripreme za sp

Zlatne kadete testira jedna od najboljih europskih reprezentacija

Sport / Košarka | 10. 06. 2016. u 11:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) u subotu i nedjelju u Sarajevu i Vitezu igra dvije prijateljske utakmice s vršnjacima iz Španjolske, u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će od 23. lipnja do 3. srpnja biti održano u španjolskoj Zaragozi.

Bh. kadeti odlaze na ovo prvenstvo kao aktualni europski prvaci.

- Iza nas je 25 dana rada. Iz objektivnih razloga trenutno nismo u fizičkom stanju kakvo je potrebno za svjetsko prvenstvo, ali ćemo se ubuduće baviti time da pripremljenost dignemo na optimum. Naši mladi košarkaši već osjećaju veliki psihološki pritisak i uzimaju na sebe veliku odgovornost. Cilj nam je da ih dovedemo u fazu da oni uživaju u košarci, kao što su to radili na EP-u. Ako dođemo u stanje da svjetsko prvenstvo za njih ne bude pitanje života i smrti, mislim da možemo pokazati velike stvari - kazao je Pandža, dodavši kako će imati jakog sparing partnera.

- Španjolske reprezentacije nikad nisu dolazile u našu državu da igraju neku prijateljsku utakmicu, to znači da mi nešto vrijedimo. U susretima s njima najviše ćemo vidjeti u kakvom smo trenutnom stanju i što trebamo popraviti do SP-a. Publici želimo pružiti košarkaški spektakl, jer s obje strane ima igrača koji će napraviti velike karijere - kazao je Pandža.

Kapetan Džanan Musa rekao je da je najvažnije da ekipa do početka SP-a bude u top formi.

- Pripremne utakmice su samo pokazatelj svega onog što mi radimo na treninzima. Trudit ćemo se da na SP-u budemo složni i predstavimo BiH u najboljem svjetlu. Pozivam sve građane da nas podrže i pogledaju pravi spektakl protiv Španjolske protiv koje ćemo ostaviti srce na terenu za našu BiH - kazao je Musa.

BiH i Španjolska u Vitezu igraju u subotu u 21 i 15, a u Sarajevu će se sastati dan poslije u istom terminu.

Kopirati
Drag cursor here to close