Hercegovački derbi

Zrinjski i Široki u TV prijenosu po važne bodove: "Neka dvorana bude puna!"

Sport / Košarka | 13. 02. 2015. u 11:39 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški klubovi iz Mostara i Širokog Brijega, Zrinjski i Široki Primorka, lokalni su rivali, no to rivalstvo se nije moglo razvijati kroz godine jer je puno uspješniji Široki igrao Jadransku ligu i kada bi se uključivao u završnicu domaćeg prvenstva tu često nije bilo košarkaša Zrinjskog.

Ove sezone oba kluba natječu se u domaćem prvenstvu i oba se bore za plasman u Ligu za prvaka. Na ljestvici ih dijeli samo jedna pobjeda i pet kola prije kraja ni jedna ni druga momčad nije sigurna za Ligu 6.

Stoga će njihov subotnji ogled, u okviru 18. kola Lige 12, imati ogroman značaj što je prepoznala državna televizija koja će od 17 sati raditi izravni prijenos, a u domaćem klubu se nadaju da će taj značaj prepoznati i navijači.

“Utakmica jeste derbi, ali treba gledati na nju kao i svaku drugu. Možemo puno dobiti u subotu, ali možemo biti i rasterećeniji nego prethodnih godina kada smo strepili za ostanak. Taj dio smo već riješili i možemo bez pritiska igrati. Nadam se da će po prvi put ove sezone dvorana biti puna, imamo neke najave da bi moglo tako biti. To bi nam donijelo vjetar u leđa”, kaže Vedran Princ koji je u porazu Zrinjskog u Širokom Brijegu (76:88) s 15 koševa i sedam asistencija bio prvo ime kod Mostaraca.

“S njima smo igrali u prvom dijelu sezone, odigrali odlično prvo poluvrijeme i u drugom pali, no smatram da smo u odnosu na tu utakmicu fizički spremniji i uigraniji. Nama samo pobjeda dolazi u obzir i dat ćemo sve od sebe da dođemo do nje”, istaknuo je Princ koji je sa Širokim prije osam i više godina osvojio dva naslova prvaka BiH i dva kupa.

“Široki je u odnosu na prvi dio imao igračkih promjena, ali ne vjerujem da će nas to posebno poremetiti. Pozivam sve one koji vole košarku da dođu u dvoranu Bijeli brijeg u što većem broju, jer očekujem dobru utakmicu ali i našu pobjedu”, dodao je Princov suigrač iz Zrinjskog Ali Demić.

Zrinjski utakmicu iščekuje u punom sastavu, jer trener Zoran Glomazić ovog tjedna nije imao problema s ozljedama igrača.

“Spremni smo za utakmicu koja ima veliki značaj. Mi moramo pobijediti kako bi ostali u kombinacijama da uđemo među pet ekipa koji idu dalje. Svi u klubu i igrači su svjesni toga”, kazao je Glomazić te nastavio:

“Tri osnovna elementa koja se moraju ispoštovati da se dobije utakmicu su želja, snaga i znanje. Moramo imati veću želju i to od prvog trenutka pokazati. Snagom se moramo oduprijeti njihovoj i njihovoj brzini, a moramo znati kako dobiti utakmicu. Imamo kvalitetu i ako ta tri elementa ispoštujemo bit ćemo blizu pobjede. Nadam se da će biti puna dvorana, jer ovi igrači zaslužuju podršku. Ako navijači dođu u velikom broju znat ćemo im se odužiti”.

Susret Zrinjskog i Širokog igra se u subotu u 17 sati u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close