Stara dama

Allegri tek treći trener kojeg je Juventus otpustio u pola stoljeća!

Talijanski stručnjak Massimiliano Allegri (56) tek je treći trener kojeg je Juventus otpustio tijekom sezone u posljednjih 50 godina, prenose talijanski mediji.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FAST INFO / Massimiliano Allegri

Juventus je u petak uručio otkaz Allegriju i to samo dva dana nakon što je osvojio Kup Italije.

Torinska Stara dama u službenom je priopćenju kao razlog za tu odluku navela nedolično ponašanje 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus slavio sa 1-0, suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini 5000 eura.

Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio talijanski Kup, vodstvo torinskog kluba odlučilo je Allegriju uručiti otkaz, jer njegovo ponašanje nije bilo u skladu s vrijednostima koje zastupa Juventus. 

Allegri je tako postao tek treći trener kojeg je Juventus otpustio prije kraja sezone u posljednjih 50 godina.

Istu sudbinu doživio je i Claudio Ranieri koji je dobio otkaz u svibnju 2009. dva kola prije kraja sezone zbog loših rezultata.

Naslijedio ga je Ciro Ferrara, međutim i on je dobio otkaz prije kraja sljedeće sezone. Smijenjen je u siječnju 2010.

Zanimljivo, zadnji put je napustio redove torinske Stare dame također 17. svibnja, tada 2019. godine.

Naime, dana 17. svibnja 2019., nakon što je Juventus već osigurao svoj peti uzastopni Scudetto pod vodstvom Allegrija, Juventus je objavio da će trener napustiti klub na kraju sezone. Allegri je tada otišao iz Juventusa s postotkom pobjeda od 70,48%, najvećim u povijesti Juventusa

Vratio se u ljeto 2021., a u ukupno osam sezona osvojio je pet naslova Serie A, pet izdanja talijanskog Kupa te dva trofeja u talijanskom Superkupu.

Kopirati
Drag cursor here to close