Zbogom Gelsenkirchen

Arsenal potvrdio dolazak Kolašinca

Sport / Nogomet | 06. 06. 2017. u 10:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sead Kolašinac u narednoj sezoni nosit će dres londonskog Arsenala, potvrđeno je iz engleskog kluba.

Kolašinac prelazi u Sjeverni London nakon što je dogovorio detalje transfera iz Schalkea. U Arsenal dolazi kao slobodan igrač.

“Teško mi je napustiti Gelsenkirchen, ali Arsenal i Arsène Wenger ponudili su veliku priliku da se dokažem na međunarodnom nivou. Svaki mladi čovjek mora napustiti svoj dom i osjetiti nove vjetrove. Prošle zone imao sam mnogo primamljivih ponuda iz europskih klubova i sve sam odbio. Uvijek sam razgovarao s predstavnicima kluba o tome”, napisao je 23-godišnji branič na svom Facebook profilu.

Kolašinac je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Schalkeu, za koji je odigrao 94 ligaške utakmice i još 23 u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Nastupao je za omladinske selekcije Njemačke, a 2013. promijenio je sportsko državljanstvo i dobio dozvolu za nastup u dresu bh. reprezentacije za koju je debitirao u prijateljskom susretu s Argentinom u studenom te godine.

Kolašinac neće nastupiti u narednoj utakmici reprezentacije BiH protiv Grčke zbog suspenzije.

Kopirati
Drag cursor here to close