Euro 2024

Austrija u ključnom dvoboju slavila protiv Poljske

Poljska je posljednja u grupi bez osvojenog boda, a treće kolo protiv Francuske će ujedno biti i njihov oproštaj s ovogodišnjeg Eura.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovom je pobjedom Austrija zasjela na treće mjesto ljestvice s tri osvojena boda, a u posljednjem kolu će igrati protiv Nizozemske, koju večeras čeka ogled s reprezentacijom Francuske.

Poljska je posljednja u grupi bez osvojenog boda, a treće kolo protiv Francuske će ujedno biti i njihov oproštaj s ovogodišnjeg Eura.

Reprezentacija Austrije upisala je važnu pobjedu u drugom kolu skupine D protiv Poljske.

Utješni pogodak

Pred ispunjenim Olympiastadionom u Berlinu igrači Ralfa Rangnicka slavili su s 3:1, a strijelci za pobjedničku momčad su bili Trauner, Baumgartner i Arnautović, dok je utješni pogodak Poljske djelo Piateka.

Ovom su se pobjedom Austrijanci približili plasmanu u eliminacijsku fazu Eura, ali prvo treba
sačekati posljednje kolo i susret protiv Nizozemske.

Bolje otvaranje Austrija koristi u 9. minuti kako bi stigla do vodstva.

Mwene je centrirao u srce kaznenog prostora, a tamo neometan stoji Gernot Trauner koji preciznim udarcem glavom pogađa.

Pritisak

Inače, Trauner je jedan od igrača koje je izbornik Rangnick odlučio uvrstiti u prvi sastav za razliku od prve utakmice s Francuskom, gdje je kapetan Feyenoorda odigrao samo posljednjih
pola sata.

Nakon toga slijedi pritisak i razdoblje bolje igre Poljaka koji prijete u 17. minuti.

Zapucao je Zielinski i pogodio Mwenea u ruku, a turski sudac Meler je odlučio kako je ta ruka bila uz tijelo i samim tim nije sudio jedanaesterac.

Minutu kasnije Zalewski se nalazi u dobroj situaciji u kaznenom prostoru, ali njegov udarac
odlazi preko gola.

Pritisak Poljske se isplatio u 30. minuti, kada Krzysztof Piatek pogađa za izjednačenje.

Velika prilika

Udarac Bednareka je blokirao Trauner, a lopta se odbila do napadača Basaksehira koji pogađa pored nemoćnog Pentza.

Devet minuta kasnije Austrija dolazi do velike prilike.

Nakon kontranapada 3 na 2 Baumgartner upošljava Sabitzera na lijevoj strani, ali udarac veznjaka Borussije Dortmund blokiraju obrambeni igrači Poljske.

Pokušao je isti igrač i tri minute kasnije iznenaditi vratara Szczesnyja udarcem s velike udaljenosti, no lopta je prozujala malo pored gola.

Poljaci su mogli do punog preokreta tik pred odlazak na odmor, ali udarac Zielinskog iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zaustavio je Pentz sjajnom paradom.

Ponovno vodstvo Austrije

Austrija dolazi do ponovnog vodstva u 66. minuti.

Veznjaci su se sjajno oslobodili visokog pritiska Poljske, a lopta dolazi do Prassa koji šalje dodavanje prema vrhu kaznenog prostora, gdje Arnautović u maniru malonogometaša propušta loptu kroz noge i tim potezom izbacuje Baumgartnera u mat poziciju koji pogađa pored nemoćnog Szczesnyja.

Vrijedi napomenuti kako je nekoliko minuta prije ponovnog vodstva Austrije u igru ušao i Robert Lewandowski, ali poljski napadač je u 151. nastupu za reprezentaciju bio bezopasan za obranu igrača Ralfa Rangnicka.

Pokušale su Probierzove „trupe“ ponovno nadoknaditi zaostatak, ali udarac Swiderskog u 69. minuti zaustavio je danas sjajni Pentz.

Vratar brani silovit udarac

Austrijanci su pitanje pobjednika mogli riješiti u 75. minuti, ali udarac Wimmera s desetak metara nakon sjajnog proigravanja Baumgartnera, ali silovit udarac prema vratima zaustavio je vratar Poljske.

No, dvije minute kasnije sve je bilo gotovo.

Sabitzer je iskoristio nesmotrenost braniča Poljske i izletio sam pred Szczesnyja koji ga ruši, a sudac Meler pokazuje na najstrožu kaznu.

Siguran je s bijele točke bio danas sjajni Marko Arnautović i pogotkom osigurao pobjedu svojoj
reprezentaciji.

Austrija na treće mjestu skupine

Mogla je Austrija u 85. minuti i do četvrtog pogotka, ali je Laimer nakon obilaženja vratara promašio prazan gol.

Ovom je pobjedom Austrija zasjela na treće mjesto ljestvice s tri osvojena boda, a u posljednjem kolu će igrati protiv Nizozemske, koju večeras čeka ogled s reprezentacijom Francuske.

Poljska je posljednja u skupini bez osvojenog boda, a treće kolo protiv Francuske će ujedno biti i njihov oproštaj s ovogodišnjeg Eura.

Kopirati
Drag cursor here to close