češka se spasila

Autogol hrvatskih navijača: Hrvatska ispustila sigurnu pobjedu!

Sport / Nogomet | 17. 06. 2016. u 16:45 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija bila je u na milimetar blizu drugog kruga, no sigurnu pobjedu protiv Čeha upropastila je odigravši 2:2 s Češkom.

Naime, Hrvatska je vodila sa sigurnih 2:0, golovima Perišića i Rakitića, no nakon drugog gola pomalo se opustila pa su Česi smanjili na 2:1. I onda pet minuta prije kraja uslijedio je drugi šok. Dio hrvatskih navijača prekinuo je utakmicu na pet minuta, a vidno šokirani hrvatski igrači primili su i drugi gol za konačnih 2:2.

Tako je Hrvatska i dalje blizu drugog kruga, no sada mora protiv Španjolaca tražiti pobjedu za prvo mjesto i lakšeg protivnika u osmini finala.

Ante Čačić Česima je suprotstavio istu momčad koja je dobila Turke, a ta kombinacija pokazala se dobitnom već u prvom poluvremenu. Hrvatska je od početka bila bolja momčad, a svoju dominaciju potvrdila je u 37. minuti.

Interov napadač Perišić postigao je lijep gol za vodstvo Hrvatske i slavlje velikog broja navijača na tribinama stadiona u Saint-Etienneu.

U drugom poluvremenu Češka je krenula nešto ambicioznije, no ne da im to nisu pomoglo nego su ubrzo primili i drugi gol. Brozović je uposlio Rakitića, a Barcelonin veznjak rutinski je svladao nemoćnog Petera Čecha.

Nakon drugog gola Hrvatska je malo popustila što je 14 minuta prije kraja iskoristio pričuvni igrač Milan Škoda koji je pogotkom glavom smanjio na 2:1.

nakon prekida u 85. minuti Hrvati su bili prilično grogirani. Domagoj Vida igrao je rukom u svom šesnaestercu, a Necid je pogodio s bijele točke za (ne)zaslužen bod Češke.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close