Prvi spisak Sergeja

Barbarez: Imamo nekih starih, ali i novih imena

"Startali smo s 25 igrača, a možda završimo s 20. Ne želimo nekoga zvati samo da bi popunio spisak i da dobije neki loš utisak", naglasio je Barbarez.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2024. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od svih ostalih izbornika koji su nudili uglavnom neke kozmetičke promjene, Sergej Barbarez je od početka krenuo u nekom drugom smjeru. U proteklom periodu, Barbarez je sa svojim pomoćnicima, putovao Europom, gledao je utakmice u Njemačkoj, Nizozemskoj, razgovarao s igračima.

Nova lica u reprezentaciji 

U međuvremenu su se od reprezentacije oprostili Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić, neki su ozlijeđeni, pa je stručni stožer jednostavno morao tražiti nova lica, nova imena.

Tako je odlučio pozvati Osmana Hadžikića, golmana Veleža. Tu su po prvi put Armin Gigović igrač Midtjyllanda, Dženis Burnić (Karlsruher), Tarik Muharemović (Juventus), ali od ranije ipak nešto poznatiji Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka). Pored Hadžikića, Barbarez je odlučio uručiti poziv i Davidu Vukoviću, igraču Borca.

"Mi smo mnogo razmišljali u posljednja tri tjedna. Puno smo putovali, sad dolazimo iz Zagreba gdje smo jučer gledali utakmicu Dinamo - Rijeka. Mislimo da imamo dobar početak, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Ideja nam je da treći golman principijelno bude iz bh. lige. Novaci u obrani su Nikola Katić i Stjepan Radeljić. Dokazali su da imaju kvalitetu, igrali su u inostranstvu. Nikola igra u Zurichu i pokazuje da je pravi lider, a Stjepan u Rijeci. Svidio nam se tehnikom, visinom, snagom, taj momak će se odlično uklopiti u neka naša razmišljanja. Tarik Muharemović, to će biti velika stvar, dizati momke iz U-21. Dobijemo stvarno ogroman pozitivan feedback iz Juventusa za njega.

Tu je i iskusni Bičakčić

"Imamo nekih starih, ali i novih imena. Bičakčić je bio moja želja jer nam je potreban dobar stoper. Njegovo iskustvo i želja da igra su stvarno ogromni. Ideja je da pravi pritisak na mlađe momke i tu će kvaliteta pobijediti, odnosno igrat će tko zasluži. Odlučili smo se za momka koji ima 34 godine iako nam to nije princip, ali želimo napraviti hijerarhiju u ekipi. Treba se znati tko je lider, a tko treba da sluša", pojasnio je Barbarez.

Umorni, ozljeđeni

Ono što predstavlja problem Barbarezu na startu su ozljede pojedinih igrača, umor, Krunić je pod upitnikom, Džeko također.

"Imamo malih problema s Krunićem, on je još ozlijeđen. Volio bih da dođe i bude s nama, i ako ne bude mogao igrati jer je vrlo važna karika. I Tahirovića i Huseinbašića smatram novacima. Denis nije nastupio do sad, a Benjamin je igrao par susreta. Ivan Bašić za njega očekujemo da će biti veliki igrač koji će ostati 10-12 godina u reprezentaciji. To nam je primarni cilj, da se stvori kostur reprezentacije koji će biti malo duže ovdje. Dženis Burnić je novo lice, igrač Karlsruhea, tip igrača koji nama u ovom momentu vrlo odgovara. Fajter, discipliniran igrač. Uvijek će biti ozlijeđenih. Ozlijedio se i Barišić, koji će biti čvrsti dio ekipe. Startali smo s 25 igrača, a možda završimo s 20. Ne želimo nekoga zvati samo da bi popunio spisak i da dobije neki loš utisak. Imamo širi spisak, ali puna je koncentracija na ove dvije utakmice i nadam se da ću biti pametniji poslije njih

Sergej Barbarez se osvrnuo i na napadače:

"Demirović je naš veliki adut, razvio se u velikog igrača. Uvijek će igrači iz bh. lige biti nagrađeni, te je tu i Vuković. Želimo da pošaljemo poruku igračima iz naše lige da mogu uspjeti i da im damo motivaciju."

Papac skaut

Danas je Barbarez pojasnio, odnosno potvrdio kako će izgledati stručni stožer reprezentacije, odnosno kompletna ekipa koja će raditi u narednom periodu.

"Bit će nas ukupno 11, a još je otvoreno samo pitanje kondicionog trenera. Bajramović i Hrgović su pomoćni treneri, Nino Milenković je treći pomoćni i skaut, skaut je i Papac, a imamo Mrkobradu za skauta golmana. Trener golmana je Hasagić, a imamo analitičare, jedan je Finac Rasmus, a drugi Jasmin Kolašinac.

Kopirati
Drag cursor here to close