Gündogan se vraća u City

Barca se riješila skupe zvijezde, ali još uvijek ne smije registrirati Olma

Transfer Ilkaya Gündogana iz Barcelone u Manchester City gotova je stvar. Tim transferom Blaugrana je značajno smanjila fond plaća, ali to još uvijek nije dovoljno da bi Dani Olmo mogao biti registriran.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije samo godinu dana provedenih u Kataloniji bivši njemački reprezentativac i kapetan Ilkay Gündogan se odlučio vratiti tamo gdje je ostavio najupečatljiviji trag u svojoj igračkoj karijeri.

Pep Guardiola ga je dočekao raširenih ruku i Gündogan je potpisao ugovor sa Cityjem do kraja ove sezone.

Odlaskom Gündogana Barca je oslobodila pozamašan iznos u svom proračunu (godišnja brutto plaća mu je iznosila 18.750.000 eura) za plaće igrača, ali to još uvijek nije dovoljno da bi Dani Olmo mogao biti registriran. 

Nakon sjajnih njegovih igara na Europskom prvenstvu ovog ljeta Barcelona je odlučila realizirati želju da ga vrate kući, platili su RB Leipzigu odštetu od 55.000.000, ali ga zbog strogih španjolskih pravila još uvijek ne smiju registrirati.

Svaki klub unaprijed od La Lige dobije informaciju o tome koliko smije potrošiti na plaće za nadolazeću sezonu. Taj se iznos izračunava na temelju prihoda kluba, a nakon što svaki klub dosegne svoj limit, sustav za registraciju igrača ne dopušta unos novih igrača dok se ne oslobodi dovoljno prostora u budžetu kluba namijenjenog za plaće.

U prijevodu, to što je Barca puštanjem Gündogana u Manchester City bez odštete uštedjela ozbiljan novac na njegovoj predviđenoj plaći za ovu sezonu, to još uvijek nije dostatno, piše Gol.hr.

Očito je da Olmov novi klub mora još nekoga prodati ili pustiti da ode besplatno kako bi bivši dinamovac napokon mogao ostvariti svoj dječački san i zaigrati za prvu momčad Barcelone. 

Kopirati
Drag cursor here to close