Brza reakcija

Barcelona oduzela status legende kluba Daniju Alvesu

Klub nakon presude Alvesu nije puno dvojio, odmah su se odlučili za distanciranje od bilo kakve povezanosti s 40-godišnjim Brazilcem.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2024. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Barcelona objavila je da će Dani Alvesu, koji je prošlog tjedna osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada u Barceloni koncem 2000. godine., oduzeti status legende kluba.

Pomalo je to i očekivan ishod nakon što je Alves svojim gnjusnim činom zauvijek uništio svoju reputaciju.

Barca je u svojoj 125-godišnjoj povijesti 102 nogometaša proglasila legendama kluba, posljednji su na ovu listu ušli Jordi Alba, Sergio Busquets i Gerard Pique.

Alves je u dresu katalonskog giganta ostavio neizbrisiv trag, upisao je 408 nastupa za prvu momčad, pritom osvojivši tri Lige prvaka, tri Superkupa, tri titule Svjetskog klupskog prvenstva, 6 ligaških titula, četiri Kupa kralja i četiri španjolska Superkupa.

Bio je dio jedne od najuspješnijih momčadi u povijesti kluba, ali potezom zbog kojeg je na kraju osuđen zauvijek je ostavio mrlju na vrlo uspješnoj karijeri, prenose Sportske novosti. 

Klub nakon presude Alvesu nije puno dvojio, odmah su se odlučili za distanciranje od bilo kakve povezanosti s 40-godišnjim Brazilcem.

"Barça je provela ovaj simboličan potez nakon pravomoćnosti presude za seksualni napad", objavio je list Sport, prenosi Marca.

Kopirati
Drag cursor here to close