Nogometna lekcija

Barcelona ponizila Real u madridskom El Casicu

Nogometaši Barcelone pobijedili su u 29. kolu španjolskog prvenstva na gostovanju Real Madrid 4:0 (2:0). Kraljevskom klubu pala je kruna s glave, ne samo figurativno...
Sport / Nogomet | 20. 03. 2022. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone ostvarili su jednu od najuvjerljivijih pobjeda u 249. španjolskom El Clasicu svladavši Real Madrid na njegovom Santiago Bernabeuu s 4:0.

Barcelona je razbila madridskog Reala pred šokiranim navijačima madridskog kluba. Ono što zvuči gotovo nevjerojatno je to da je Real još dobro i prošao jer moglo je biti još golova u mreži Thibauta Courtoisa koji je obranio nekoliko velikih prilika gostujućim igračima.

Dvaput je Realovu mrežu zatresao Pierre-Emerick Aubameyang (29, 53), a po jednom Ronald Araujo (38) i Ferran Torres (47).

Realova obrana pala je u 29. minuti. Po desnoj strani se sjurio Dembele, uputio rezantan centaršut na visinu peterca, gdje se Aubameyang ubacio ispred svog čuvara i glavom pogodio donji desni kut Realovih vrata.

Nepunih deset minuta potom, Dembele je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Ronald Araujo i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu za 2-0.

Samo dvije minute nastavka bile su dovoljne Barceloni da pratično riješi utakmicu. Sve je pripremio Aubameyang sjajnim dodavanjem petom, a Ferran Torres je pogodio za 3-0.

Pet minuta poslije Thibaut Courtois je svladan po četvrti put. Torres i Aubameyang su zamijenili uloge. Gabonac je izbjegao zaleđe, dobio odličnu loptu i majstorski prebacio vratara Reala. Da je sve korektno, potvrdio je i VAR.

Mogla je Barcelonina pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Thibaut Courtois uspio spasiti svoju momčad prave rezultatske katastrofe.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, ali ovo nije bila večer za pamćenje kapetana hrvatske reprezentacije, baš kao ni cijele Ancelottijeve momčadi.

Na ljestvici La Lige Real Madrid i dalje ima uvjerljivo vodstvo sa 66 bodova. Druga Sevilla ima 57 bodova, a treća Barcelona, s utakmicom manje, 54.

Nakon reprezentativne stanke Barcelona će 4. travnja na svom Campu Nou ugostiti Sevillu, a pobjedom u tom dvoboju Katalonci bi se probili na drugo mjesto.

LA LIGA, 29. KOLO:

Petak, 18. ožujka

A.Bilbao – Getafe 1:1

Subota, 19. ožujka

Alaves – Granada 2:3
Elche – Valencia 0:1
Osasuna – Levante 3:1
Rayo Vallecano – Atletico Madrid 0:1

Nedjelja, 20. ožujka

Espanyol – Mallorca 1:0
Cadiz – Villarreal 1:0
Celta Vigo – Betis 0:0
Sevilla – Real Sociedad 0:0
Real Madrid – Barcelona 0:4

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close