Bundesliga

Bayern se vratio starim navikama, Schalke bez nade

Schalke je protiv Bayerna doživio i deseti poraz u ovoj sezoni te je sa devet bodova uvjerljivo zadnji. Nogometaši RB Leipziga prvi su dio njemačkog prvenstva završili pobjedom 2-1 na gostovanju u Bremenu kod Werdera.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2022. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna osigurali su najmanje četiri boda prednosti pred najbližim konkurentima za drugi dio njemačkog prvenstva, nakon što su u Gelsenkirchenu svladali domaći Schalke sa 2-0.

Za desetu pobjedu Bayerna strijelci su bili Serge Gnabry (38) i Maxim Choupo-Moting (52), a kod oba pogotka asistent je bio Jamal Musiala.

Schalke je doživio i deseti poraz u ovoj sezoni te je sa devet bodova uvjerljivo zadnji.

Nogometaši RB Leipziga prvi su dio njemačkog prvenstva završili pobjedom 2-1 na gostovanju u Bremenu kod Werdera, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu, iako mu je prije samo tri dana slomljena nosna kost.

Gvardiol je zaigrao sa zaštitnom maskom koja mu je prekrivala gornji dio lica.

RB Leipzig je poveo u 13. minuti pogotkom Andrea Silve. Na 1-1 je izjednačio Gross u 57. minuti, a konačnih 2-1 za goste postavio je Xaver Schlager u 71. minuti.

Wolfsburg je također slavio sa 2-1 gostujući kod Hoffenheima. Momčadi pod vodstvom Nike Kovača to je također četvrta uzastopna pobjeda, a Hoffenheim je izgubio treću utakmicu u nizu.

Hoffenheim je poveo u 42. minuti pogotkom Baumgartnera.

I drugi pogodak na utakmici je bio djelo domaćina, ali je Ozan Kabak u četvrtoj minuti dodatka u prvom dijelu poslao loptu u svoju mrežu za 1-1. Za konačnih 2-1 pogodio je Baku u 56. minuti.

Bayer je u Leverkusenu svladao Stuttgart sa 2-0 golovima Diabyja (30) i Taha (82).

Hertha je u Berlinu svladala Koeln sa 2-0, a golove za Herthu postigli su Kanga (9) i Richter (54).

Drugu pobjedu zaredom ostvarili su nogometaši Bochuma koji su sa 1-0 slavili u Augsburgu zahvaljujući pogotku Antwi-Adjeija (59).

U petak je Borussia iz M'Gladbacha porazila imenjakinju iz Dortmunda 4-2.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close