Popis za Grčku

Baždarević traži hrabrost i drskost

Sport / Nogomet | 04. 11. 2016. u 10:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je popis od 23 igrača za utakmicu protiv Grčke koja se igra u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić

Obrana: Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović

Vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević

Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić

Dva igrača, Sanjin Prcić i Marin Aničić, nisu se našli na popisu zbog ozljeda.

Na naknadnom popisu u slučaju eventualnih povreda nalaze se Samir Memišević, Dario Dumić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Tomislav Tomić.

Baždarević je rekao kako je predstojeća utakmica od izuzetne važnosti te izrazio nadu da će svi opravdati očekivanja i biti na razini.

''U ovom slučaju svaki rezultat osim poraza je dobar, ali najvažnije je kako ćemo igrati. Je li ova utakmica najvažnija, mislim da nije, ima još utakmica da se igraju. Grčka je kvalitetan protivnik, ali ako uradimo ono što nismo u nekim utakmicama možemo ostvariti povoljan rezultat. Moramo imati hrabrosti i drskosti za taj poduhvat'', rekao je Baždarević.

Utakmica između Grčke i BiH igra se 13. studenog u Pireju.

Reprezentacija BiH nalazi se na trećem mjestu skupine H sa šest osvojenih bodova. Na čelu grupe je Belgija s devet bodova a isto toliko ima drugoplasirana Grčka. Nakon utakmice s Grčkom kvalifikacije se nastavljaju sljedeće godine.

Reprezentacija BiH u sklopu priprema za meč s Grčkom okupit će se u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close