11. naslov

Bešiktaš pogotkom u sudačkoj nadoknadi osvojio Kup Turske

Nogometaši Bešiktaša pobjednici su 62. izdanja turskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom ogledu igranom na Ataturk olimpijskom stadionu u Istanbulu pobijedili Trabzonspor sa 3-2.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trabzonspor je poveo u 14. minuti golom Paula Onuachua, no posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Rachid Ghezzal iz jedanaesterca kojeg je skrivio Enis Bardhi igravši rukom.

Bešiktaš je u 54. minuti okrenuo rezultat golom Saliha Ucana. Korak do novog gola Bešiktaš je bio u 62. minuti kada je Ghezzal pucao s ruba šesnaesterca, ali je pogodio prečku.

Izjednačio je Nicolas Pepe u 90. minuti, a kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, Mohamed Al Musrati je u petoj minuti nadoknade donio Bešiktašu pobjedu.

Edin Višća odigrao je svih 90 minuta za Trabzonspor, dok je Mislav Oršić ostao na klupi. Otpisani Ante Rebić nije kokurirao za momčad Bešiktaša.

Za Bešiktaš je ovo 11. naslov pobjednika Kupa, dok je Trabzonspor ostao na devet naslova. Rekorder je Galatasaray koji je 18 puta slavio u nacionalnom Kupu. 

Kopirati
Drag cursor here to close