Messijevih 600 utakmica

Bez argentinskog čarobnjaka povijest nogometa bila bi puno siromašnija

U klupskome nogometu Messi je postavio mnoštvo rekorda koje će generacije nogometaša nakon njega morati dostizati
Sport / Nogomet | 05. 11. 2017. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi je u subotu protiv Seville odigrao svoju 600. utakmicu u dresu katalonskog velikana Barcelone, ali se nije uspio upisati u strijelce. Oba zgoditka za Katalonce u pobjedi od 2:1 postigao je Paco Alcácer.

Messi se ovom jubilarnom utakmicom pridružio Xaviju i Andresu Iniesti koji su jedini prije Argentinca došli do brojke od 600 ili više utakmica u dresu Barcelone.

Rekorder je Xavi sa 767 utakmica u dresu katalonskog kluba, dok je Iniesta skupio 642 nastupa za ekipu s Camp Nou stadiona.

Messi je u dresu Barcelone postigao 523 gola u službenim utakmicama, a ukupno 557 golova. Osvojio je 30 različitih titula s klubom, Zlatnu loptu dobio je pet puta, a Zlatnu kopačku četiri puta.

Messija je prvu momčad Barcelone postavio Frank Rijkaard prije gotovo 14 godina, u prijateljskoj utakmici protiv Porta (u studenom 2003.). Prvu službenu utakmicu odigrao je 16. listopada 2004. protiv Espanyola u LaLigi. Imao je tada 17 godina.

U klupskome nogometu Messi je postavio mnoštvo rekorda koje će generacije nogometaša nakon njega morati dostizati. U reprezentativnoj karijeri ostao je dosta toga ''dužan'' Argentini, ali bez obzira na sve mnogi ga smatraju najboljim na svijetu svih vremena, osim možda nekoliko pojedinaca iz Portugala i Madrida, koji misle drukčije o tome tko je najbolji.

U usporedbi sa svojim zemljakom Maradonom, Messi je ista dimenzija talenta, ali po pitanju estetike i čarolije u igri, teško se možemo sjetiti nekog nogometaša kojemu je lopta tako prirodno pristajala uz nogu kao Messiju. Njemu je nogometna lopta uistinu igračka, protivnički igrači su izazov i takmaci, ali ponajviše prepreke na terenu koje treba svladati kako bi se pogodio protivnički gol. Način na koji to Messi radi, uistinu je Božji dar. A tek mu je 30 godina...

Kopirati
Drag cursor here to close