liga prvaka

BiH prvak po iznenađenje i što duži život u Europi

Sport / Nogomet | 14. 07. 2015. u 09:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva danas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv poljskog Lecha iz Poznana igraju prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Ekipu trenera Dženana Uščuplića na otvaranju sezone očekuje težak zadatak u pokušaju da iznenadi favoriziranog poljskog prvaka. On smatra da je prednost Sarajeva što prvi susret igra na domaćem terenu, te da bi bio zadovoljan remijem.

Lech je favorit i prema kladionicama. Koeficijent na pobjedu Poljaka kreće se oko 2 do 2.10, a na pobjedu domaćina je od 3.80 do 4.

Uščuplić ističe da je Lech težak i kvalitetan protivnik, ali da se njegovi igrači Poljacima mogu suprotstaviti "s maksimalno odgovornom i fokusiranom igrom sa dosta kombinatorike i pokretljivosti".

- Najveća snaga Lecha je timska igra, nemaju neke ekstra igrače, velike znalce, ali igraju timski i na taj način pokušavaju da naprave pozitivan rezultat - kazao je Uščuplić.

Njegov kolega na klupi Lecha - Maciej Skroza kazao je da prvi susret "neće riješiti ništa".

- Sarajevo ima dosta dobrih igrača. Cijeli tim je odlično tehnički pripremljen. Ipak, naši momci su pokazali da se mogu nositi s pritiskom i vrijedno su radili u proteklom periodu. Nećemo srljati i igrat ćemo svoju igru - kazao je Skroza.

Vezni igrač Sarajeva - Gojko Cimirot i golman Lecha - bh. internacionalac Jasmin Burić, također su kazali da ekipe očekuju teški dueli.

- Svi znamo kakva je Lech ekipa. Veoma su kvalitetni i jaki, ali mi se nećemo predati, igramo pred našom publikom i smatram da možemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je Cimirot.

Nekadašnji golman zeničkog Čelika i mlade reprezentacije BiH Jasmin Burić, koji je član Lecha od 2009. godine, izjavio je da je njegova ekipa favorit, ali da će to morati pokazati na terenu.

Prvi susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka Sarajevo - Lech igrat će danas u 21 sat, dok je revanš na programu 21. srpnja u Poznanu.

Kopirati
Drag cursor here to close