džoker zrinjskog

Bilbija: Premijer liga je jača od srbijanske lige

Sport / Nogomet | 16. 05. 2016. u 10:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nemanja Bilbija jedan je od šest pojačanja koje je Zrinjski doveo ove zime, a svoj dolazak opravdao je postigavši četiri gola u devet nastupa.

''Zrinjski je sastavio vrlo kvalitetnu ekipu i na kraju smo zasluženo došli do titule. Bilo je izuzetno teško, nekoliko klubova je do samog kraja ciljalo prvo mjesto, ali smo uspjeli biti najbolji. Slijedi nam odmor od četiri tjedna poslije kojeg počinjemo pripreme za nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka'', rekao je za Glas Srpske Bilbija, koji je zabio i u zadnjem kolu Slobodi.

Sa Zrinjskim ima ugovor na još jednu sezonu, a kako je rekao, golova bi bilo i više da prvi dio sezone nije odigrao u Splitu, iz kojeg je otišao na polusezoni zbog nekorektnosti uprave.

''Nisu me plaćali i to je jedini razlog što sam napustio Split. Nisam želio da trpim da su neki igrači uredno plaćeni, a ja nisam. Kasnije se ispostavilo da gazda kluba plaća one koji mu se sviđaju. Tužio sam ih i advokat mi je rekao da će presuda biti veoma brzo i, iskreno, jedva čekam da im uzmem novac. Inače, uvjeti za rad i trening su bili dobri, grad je prelijep i žao mi je što sam morao otići'', kazao je Bilbija.

Pošto je tri sezone nastupao za Vojvodinu, a zatim boravio i u Hrvatskoj, može da usporedi kvalitetu u tri zemlje regije.

''Tu nema dileme. U Hrvatskoj se igra najbolji nogomet i infrastruktura je neusporedivo bolja. Da vidite samo kakav je trening centar i stadion napravila Rijeka na Rujevici, a to im je samo privremeno boravište dok se renovira "Kantrida". Rijeka i pogotovo Dinamo su mnogo iznad klubova u regiji i čak mislim da je Premijer liga BiH kvalitetnija od Superlige Srbije. Igrao sam tamo, ne želim nikoga da podcjenjujem, ali osim Partizana, Crvene zvezde i Čukaričkog tamo nema kvalitete. Vojvodina je nakon smrti Ranka Buturovića u padu, dok u BiH imate pet, šest klubova koji svake godine pretendiraju na titulu'', zaključio je Bilbija.

Kopirati
Drag cursor here to close