Al Fateh

Bilić dobio otkaz

Slaven Bilić dobio je otkaz u Al Fatehu i klub je već blizu dogovora s novim trenerom samo 13 mjeseci nakon što je preuzeo spomenuti klub.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2024. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Bilić (55) dobio je otkaz u Al Fatehu i klub je već blizu dogovora s novim trenerom. Ovo pišu mediji u Saudijskoj Arabiji. Bilić je dakle navodno dobio otkaz samo 13 mjeseci nakon što je preuzeo spomenuti klub. I to je otpušten na pripremama u Sloveniji, u sklopu kojih je nedavno igrao s Lokomotivom i Varaždinom.

Nije se mogao boriti sa saudijskim superbogatašima

Povijesno saudijsko prvenstvo Bilić je završio na sedmom mjestu, što je dobar rezultat. Naime, Bilić je došao u Arabiju kada je bilo u jeku bjesomučno trošenje tamošnjih klubova na svjetske zvijezde, pa je saudijska liga neočekivano došla u globalni fokus.

No, Bilićev klub daleko je od proračuna i kadra Al Hilala, Al Nassra, Al Ittihada i Al Ahlija. Zato Al Fatehovo sedmo mjesto pod Bilićem nije neuspjeh. Hrvatski trener tamo je u 34 utakmice pobijedio u 13 mečeva, 9 je remizirao, a 14 izgubio.

Povezivalo ga se s povratkom u Bešiktaš i reprezentaciju Hrvatske

Nedavno su turski mediji pisali da je kandidat za ponovno preuzimanje Bešiktaša, a govorilo se i da ga je Marijan Kustić kontaktirao da opet bude izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske ako ode Zlatko Dalić.

Osim spomenutih, Bilić je kao trener vodio još mladu reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv Moskvu, West Ham, Al Ittihad, West Brom, BJ Guoan i Watford.

Kopirati
Drag cursor here to close