premiership

Bitka za Ligu prvaka: Tottenham kiksao, Arsenal ostavio City na distanci

Sport / Nogomet | 08. 05. 2016. u 17:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju predzadnjega kola Engleske lige Manchester City i Arsenal su odigrali 2:2, dok je Tottenham neočekivano izgubio od Southamptona.

Na Ettihadu u dobroj utakmici nije bilo pobjednika pa je Arsenal zadržao treće mjesto i tri boda prednosti u odnosu na City. Domaćini su poveli već u 8. minuti preko Sergia Aguera, a izjednačio je Giroud samo dvije minute kasnije. City je opet u vodstvo doveo de Bruyne (52), da bi Alexis Sanchez u 68. postavio konačnih 2:2.

Bila je to ujedno posljednja domaća utakmica Manuela Pellegrinija na klupi Cityja na svom terenu, budući da će ga na ljeto zamijeniti Pep Guardiola.

U ranije odigranoj utakmici Southampton je iznenađujuće slavio kod Tottenhama s 2:1. Gosti su gubili od 16. minute, kada je za Tottenham zabio Son Heung-Min, no u nastavku je preko junaka utakmice Stevena Davisa (31, 72) uspjela preokrenuti i doći do prve pobjede na White Hart Laneu u zadnjih 13 godina.

Spursi su imali sreće jer su City i Arsenal odigrali bez pobjednika, pa imaju dva boda više od Arsenala, a drugo mjesto moraju potvrditi kod Newcastlea u zadnjem kolu.

Liverpool je nakon ulaska u finale Europske lige pred svojim navijačima to proslavio pobjedom protiv Watforda od 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close