Zanimljiva ideja

Bolić: Privatizacijom do spasa bh. klubova

Sport / Nogomet | 29. 12. 2016. u 13:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelik se blago rečeno - raspada. Spominju se brojni spasitelji, među njima proslavljeni bh. interncionalac Elvir Bolić. 

Bivši reprezentativac tvrdi da je spreman pomoći, ali ne ulaskom u Upravni odbor kluba, a usput ističe i koji bi model upravljanja klubovima mogao spasiti Zeničane, ali i ostale bh. klubove. 

"Možda je dobro što se došlo do samog dna. Ne može se dublje potonuti i mislim da je vrijeme da se sve stvari istjeraju na čistac. Treba se podvući linija, vidjeti koliki su stvarni dugovi, tko je odgovoran za iste i krenuti raditi. Nije kasno ukoliko dobre namjere postoje, a mislim da u ovom trenutku postoje. Međutim, ne treba očekivati neku renesansu", rekao je za Sportsport.ba pa dao dijagnozu za kompletan bh. nogomet.

"Privatizacija je najboja opcija. Ovako više ne ide. Govorimo o Čeliku koji je imao dobru pomoć od grada, no ništa se na kraju nije napravilo. Grad financira i onda postavi svoje ljude na čelo kluba koji od Čelika više uzimaju nego što mu daju. Tako je bilo zadnjih dvadesetak godina i vidite što se dogodilo. Trebamo biti iskreni i reći da su danas ljudi koji se nalaze na čelu bh. klubova tu radi svog nekog interesa. Tako stvari ne mogu funkcionirati i zato smatram da je privatizacija najbolja opcija. Mora se znati ko je gazda, tko daje svoje novce, kome će odgovarati organi kluba. Sad nitko nema nikakve odgovornosti.”

Strani ulagači, smatra Bola, nisu nešto o čemu ne treba razmišljati... 

“Zašto strani investitor ne bi imao koristi od ulaganja? Za malo novca mogu se napraviti dobre stvari. Može se izaći u Europu i napraviti dobar rezultat. Dobra je to i reklama. Siguran sam da ima biznismena koji bi danas rado uložili u naše klubove, no prije toga se stvari moraju "popeglati". Neće nitko ulagati ukoliko nema zakonskih okvira, ukoliko ne zna kakvo je stvarno stanje u klubu. Sve u svemu, privatizacija je po meni idealna opcija, dok je zadržavanje postojećeg stanja najgore rješenje", zaključio je Bolić.


Kopirati
Drag cursor here to close