Mrska bojo plava...

Borussia ne želi sličiti Schalkeu: Može novi sponzor, ali ne i plava boja!

Kako Borussia dobiva novog sponzora, mobilnog operatera "1&1", čiji se logo, dakako, treba istaknuti na dresu, došlo je do malog 'rata boja'. Naime, tvrtka "1&1" ima osnovne boje plavu i bijelu, a to previše asocira na Schalke.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Samo crno i žuto, ništa plavo, nema tog novca - Borussia Dortmund

Rivaliteti u nogometu su jedna od stvari koji najvažniju sporednu stvar čine dodatno zanimljivom. Neki se klubovi jednostavno ne podnose i u tome se ništa ne mijenja.

Čak i kod tradicionalno poslovičnih Nijemaca postoje neka sveta pravila i nema tog novca koji ih može promijeniti.

Tako je Borussia Dortmund ''zakleti neprijatelj'' susjednog Schalkea i obratno. BVB tim igra u svojim žuto-crnim bojama, a nebesko plavi na svoj dres 'puštaju' još samo bijelu boju.

Međutim, problem može nastati kad se pojave vizualne oznake njihovih sponzora.

Kako Borussia dobiva novog sponzora, mobilnog operatera "1&1", čiji se logo, dakako, treba istaknuti na dresu, došlo je do malog 'rata boja'.

Naime, tvrtka "1&1" ima osnovne boje plavu i bijelu, a to previše asocira na Schalke.

Izvršni direktor Borussije Carsten Cramer kategoričan je da se te boje ne smiju pojaviti na svetom žuto-crnom dresu.

"Ima nekoliko različitih varijacija koje analiziramo skupa s našim partnerima iz ''1&1''. Nije sigurno je li to crno-bijela kombinacija ili samo crna. Ovisit će o boji dresa, ali ja vam jamčim da se plava boja neće pojaviti na njemu", kaže Carsten, prenosi Bild..

Tako je to kad si bogat i utjecajan klub... A u pitanju je pozamašan sponzorski ugovor koji će u narednih pet sezona Borussiji godišnje donositi 40 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close