Hercegovački derbi

Branitelj u Čapljini osvojio važne bodove

Sport / Nogomet | 09. 05. 2015. u 18:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hercegovačkom derbiju 25. kola Prve nogometne Lige FBiH mostarski Branitelj iz Čapljine je odnio puni plijen i na taj način popravio izglede u borbi za opstanak.

Branitelj je, naime, u Bjelavama s minimalnih 1:0 svladao domaću Čapljinu, a jedini gol za goste postigao je danas izvrsni Ivan Ferenc.

Prvi dio susreta obilježila je bolja igra Čapljine, koja je propustila par izvrsnih prilika za vodstvo, među kojima je bila i jedna vratnica.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto bolju igru Branitelja. Ivan Bubalo, trener Branitelja, u igru je u drugom dijelu susreta ubacio Ivana Ferenca, koji je povjerenje opravdao u 55. minuti postigavši zgoditak za 1:0, što se kasnije pokazalo i kao konačan rezultat susreta.

U 67. minuti Branitelj je bio u prilici da poveća vodstvo, i to iz jedanaesterca, no Marsel Mace nije bio precizan.

''Negdje nam se moralo vratiti na gostovanjima, koja smo do sada igrali puno bolje nego domaće utakmicu, jedinu smo izgubili u Orašju, i to nesretno i nezasluženo. Prije utakmice sam rekao momcima da nasm se negdje mora vratiti i do se na svu sreću dogodilo ovdje u Čapljini.

Moram reći da je Čapljina bila puno bolja u prvom poluvremenu, mi smo bili indolentni, neagresivni, mlaki, ali smo napravili par izmjena na poluvremenu što se na kraju ispostavilo kao dobar potez. Smatram da smo slavili sasvim zasluženo.

Ozbiljno smo se uključili u igru za opstanak, idemo dobiti svaku narednu utakmicu gdje god da igramo, smatram da imamo strašno dobru ekipu i da se ne zaslužujemo nalaziti na mjestu na kojemu se nalazimo'', rekao je za Bljesak.info trener Branitelja Ivan Bubalo.

Trener Čapljine najavio je borbu za opstanak.

''Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu, nakon čega je došlo do oslijacije u igri, i inicijativu je preuzeo Branitelj, koji je za razliku od nas iskoristio svoje prilike i pobijedio.

Nemamo kontinuitet da odigramo dobru utakmicu, očito, jer smo prošlu odigrali odlično i donijeli bodove s gostujuće utakmice, a danas je to bila sušta suprotnost.

Pet kola je do kraja, bit će jako teško, ali trebamo dvije pobjede za opstanak, a prvu ćemo tražiti već sljedeće kolo u Goraždu'', ističe za Bljesak.info trener Čapljine Damir Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close