Još jedna velika priča

Brest će igrati Ligu prvaka

Ekipa koja je prošle godine završila kao 14. na tabeli, u ovu sezonu je ušla bez svog najboljeg igrača Franka Onore, dok su uspjeli dovesti Mahdija Camaru za 3.000.000 eura
Sport / Nogomet | 20. 05. 2024. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ligi prvaka naredne sezone igrat će Brest. Kao jedno od najvećih iznenađenja ove sezone gledajući lige petice. Prije posljednjeg
kola u Francuskoj, Lille je bio u boljem položaju, trebao je pobjedu protiv Nice. Imao je Lille i bolju gol razliku (+18), dok je Brest bio na +16. Uz to, Brest je gostovao Toulouseu.

Međutim, stvari su na terenu izgledale drugačije. Brest je do 54. minuti stigao do prednosti, Mahdi Camara i Jordan Amavi su bili strijelci. Kad je Kenny Lala u prvoj minuti sudačke nadoknade pogodio za 0:3, situacija se za Lille zakomplicirala.

Ekipa Paola Fonsece je krenula po gol za dva razlike, jer je u tom trenutku vodila 2:1, ali su gosti iskoristili svoju priliku, Latomba je bio strijelac za 2:2 i Brest je otišao u Ligu prvaka.

Ekipa koja je prošle godine završila kao 14. na tabeli, u ovu sezonu je ušla bez svog najboljeg igrača Franka Onore, dok su uspjeli dovesti Mahdija Camaru za 3.000.000 eura, dok su još za Bradleya Lockoa izdvojili 500.000 eura. Na kraju se ispostavilo da je Brest za 3.5 milijuna eura dohvatio Ligu prvaka.

Lille je izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Nica ide u Ligu Europe kao peta, Lyon kao šesti, dok će Lans u Ligu konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close