Bivši trener GOŠK-a

Bubalo: GOŠK zaslužuje igrati Premijer ligu

Ivan Bubalo smijenjen je s pozicije šefa struke gabelskog GOŠK-a, iako je ekipa iz Gabele i dalje s velikim izgledima da izbori Premijer ligu.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2022. u 14:16 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod nas treneri ostanu bez posla čim nestane rezultata, a nisu sigurni čak ni kada ga imaju. Upravo to se dogodilo Ivanu Bubalu, dojučerašnjem treneru GOŠK-a.

Iako je GOŠK doveo do jesenske titule u Prvoj ligi Federacije BiH, smijenjen je nakon prvog kiksa. Jer dok se poraz u gostima kod Igmana teško može nazvati kiksom, poraz u Bihaću od Jedinstva uprava GOŠK-a ocijenila je takvim i zahvalila mu se na suradnji.

"Taj poraz u Bihaću, drugi u cijeloj sezoni, bio je presudan što se tiče naše suradnje. Uprava je smatrala da nismo na potrebnom nivou kad je igra u pitanju i odlučila je da je potrebna promjena i njihovo legitimno pravo je da to naprave i to apsolutno poštujem. Osobno smatram da sam u prethodnih 15 mjeseci sa svojim stožerom napravio jako dobar posao, ali moram naglasiti da mi je bilo zadovoljstvo i privilegija voditi takav klub s tako bogatom tradicijom kakav je GOŠK", kaže u razgovoru za Sportske novosti Ivan Bubalo, koji se nakon raskida s GOŠK-om odlučio malo i odmoriti.

Bljesak.info / Iznenađenje u Gabeli 

Mostarski trener preuzeo je GOŠK u prošloj polusezoni kada se klub borio za ostanak i to nakon što je u sezonu ušao s premijerligaškim ambicijama. Bio im je čak četvrti trener u toj sezoni, ali se pokazao i najuspješniji, pa ga je klub odlučio zadržati i za ovu.

"Jesenski dio u prošloj sezoni bio je vjerojatno jedan od llošijih u povijesti kluba. Kada sam stigao imali su 14 bodova u 15 kola i bili tek na 14 poziciji. U proljetnom dijelu imali smo drugi najbolji učinak u ligi, s bodom iza Posušja koje je izborilo Premijer ligu. Kvalitetna analiza rada, dobar trenažni proces, dobri odnosi unutar struktura kluba, svakako i kvalitetan odabir igrača zalog su pokretanja stvari na bolje. Sve se to nama posložilo pa i jesmo završili kao prvi na kraju prvog dijela ove sezone koju smo završili bez poraza", dodao je Bubalo, koji ističe kako nisu samo rezultati bili uspješni u toj polusezoni.

"Velika satisfakcija svima u klubu te meni kao treneru je činjenica da smo u tom periodu dali dva člana za U21 reprezentaciju, Igora Savića i Blaža Boškovića, te da smo imali najboljeg strijelca lige u Dženanu Haračiću. GOŠK je uvijek bio klub koji je znao prepoznati kvalitetne mlade igrače i davao im priliku za njihov razvoj i afirmaciju. Mi smo samo nastavili u tom smjeru. Jako puno takvih igrača je upravo od GOŠK-a krenulo pravim putem u karijeri".

Bljesak.info / Ivan Bubalo

Bubalo je GOŠK ostavio na drugoj poziciji, s bodom ispod Igmana. GOŠK je trenutno treći, s dva boda manje od Igmana, ali Bubalo vjeruje da će ostvariti cilj.

"Imam samo riječi hvale za sve u klubu, od predsjednika Luje Ilića, koji daje cijelog sebe u ovaj projekt i bez kojeg rezultati ne bi bili mogući, pa direktora Andrije Jurkovića koji je desna ruka predsjednika. To su ljudi koji mogu biti primjer svima kako se vodi klub koji po svemu zaslužuje Premijer ligu. GOŠK je po svemu na premijerligaškoj razini i već iduće sezone bi trebao to i postati a to im od srca želim", zaključio je Ivan Bubaloc, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close