Odlučni na Kosovo

Čačić: Ozljede nam ne smiju biti alibi

Sport / Nogomet | 03. 10. 2016. u 13:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski izbornik Ante Čačić nije se uoči utakmica sa Kosovom i Finskom želio 'vaditi' na ozljede - a mogao je s obzirom da će mu nedostajati tri vrlo, vrlo važna igrača. 

“Nadamo se da će se Modrić, Lovren i Rakitić brzo oporaviti. Usredotočit ćemo se na igrače koji su nam na raspolaganju, svi su sposobni i tražit ćemo pobjede. Moramo u svakoj utakmici biti svoji, a ja vjerujem u svoje igrače, rekao je Čačić.

Problemi s kadrom, ističe šef Vatrenih, trebali bi biti pokriveni - kvalitetom. 

“Utakmice se nameću kao imperativ, bez obzira na poteškoće s ozljedama. Hrvatska reprezentacija nema alibi da ovisi o bilo kojem igraču, a unatoč činjenici da dio igrača trenutačno ne igra u svojim klubovima, imamo kvalitetu kojom možemo opravdati ulogu favorita. Uz dužno poštovanje Kosovu i Finskoj, kvaliteta je na našoj strani i nadam se da ćemo pokazati potpuni angažman i zajedništvo, te doći do željenog rezultata”, kazao je.

Utakmica u Skadru bit će posebna...

“Za Kosovo je to povijesna utakmica, premda u Albaniji, igraju pred svojim navijačima i bit će to posebno zahtjevan susret. Siguran sam u pravi nogometni ambijent te da ćemo nadvladati sve što domaćin stavi pred nas te u dobrom raspoloženju otići u Finsku.”

“Kosovo je odigralo dobru utakmicu u Finskoj, mogli su i do pobjede, no Hrvatska je u ovom trenutku ispred svojih protivnika. Budemo li ozbiljni i koncentrirani, ne sumnjam u dobru partiju i dobar rezultat. Siguran sam da će navijači Kosova biti 12. igrač svoje reprezentacije, ali i našim igračima to je poticajna atmosfera”, zaključio je Čačić.

Hrvatska kod Kosova u Skadru gostuje u četvrtak, a tri dana kasnije igra potiv Finske u Tampereu. 

Kopirati
Drag cursor here to close