Liga prvaka

Chelsea lovi zaostatak iz Dortmunda; Benfica lagodno očekuje Club Brugge

Chelsea će nakon minimalnog poraza u Dortmundu (0:1), u Londonu ugostiti Borussiju, dok će Benfica gostujuću pobjedu od 2:0 protiv Club Bruggea pokušati potvrditi u Lisabonu.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su na rasporedu prva dva uzvratna susreta osmine finala nogometne Lige prvaka.

Chelsea će nakon minimalnog poraza u Dortmundu (0:1), u Londonu ugostiti Borussiju, dok će Benfica gostujuću pobjedu od 2:0 protiv Club Bruggea pokušati potvrditi u Lisabonu.

Chelseaju u Premier ligi ne cvjetaju ruže, momčad sa Stamford Bridgea je na razočaravajućem desetom mjestu s 34 boda, 11 manje od četvrtog Tottenhama koji drži zadnju poziciju za Ligu prvaka. Plasman u četvrtfinale Lige prvaka stoga bi zasigurno popravio dojam londonske momčadi.

"U poziciji u kojoj se nalazimo pritisak je uvijek dobrodošao, kad se boriš za plasman među osam najboljih u Ligi prvaka znači da si u odličnoj situaciji Razmišljam samo o tome koliko je važno za momčad i klub da se plasiramo u četvrtfinale. Igramo protiv sjajne momčadi i to je veliki izazov, a istovremeno imamo i veliku šansu. Dat ćemo sve od sebe", rekao je trener Chelseaja Graham Potter, prenosi HRT.

"Velika je to utakmica, bit će posebna večer na Stamford Bridgeu i veselimo se tome. Razmišljamo pozitivno i pokušat ćemo pobijediti. Borussia je sjajna ekipa, vrhunski protivnik i u fantastičnoj formi", dodao je strateg Bluesa.

Borussia je u Bundesligi na drugoj poziciji s istim brojem bodova kao i vodeći Bayern, protiv Chelseaja lovi četvrtfinale Lige prvaka, a četvrtfinale je već izborila u Njemačkom kupu. Odlični su to rezulati za momčad koju vodi Edin Terzić.

"Nakon ove utakmice, želimo biti među osam najuspješnijih ove sezone", poručio je strateg njemačke momčadi.

U srijedu su na rasporedu još dva uzvratna susreta osmine finala. U Münchenu Bayern dočekuje PSG. Bavarci su u Parizu slavili 1:0.

U isto vrijeme počet će i dvoboj u Londonu između Tottenhama i Milana. Spursi će na svom travnjaku pokušati nadoknaditi minimalni poraz 0:1 sa San Sira.

Kopirati
Drag cursor here to close