Liga prvaka

Chelsea slavio u Salzburgu, Sevilla uvjerljiva

Nogometaši Chelseaja pobijedili su u 5. kolu skupine E Lige prvaka RB Salzburg u gostima 2-1 čime su osigurali prolaz u osminu finala iz skupine gdje još igraju Milan i hrvatski prvak Dinamo.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2022. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo prije kraja Chelsea ima 10 bodova te ga sigurno u posljednjem kolu ne mogu prestići dvije momčadi.

Strijelci su za klub iz Londona, koji je osvojio Ligu prvaka prije dvije sezone, bili hrvatski nogometaš Mateo Kovačić i Kai Havertz, dok je jedini gol za Austrijance dao Junior Griddy Adamu.

Gosti su poveli u 23. minuti, a pogodak je postigao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, svoj premijerni ove sezone. Inače, bio je to peti Kovačićev gol u karijeri u utakmicama Lige prvaka.

Odmah na početku drugog poluvremena austrijski prvak je izjednačio. Lijepu je asistenciju poslao Woeber, a Adamu se dobro snašao i pogodio u 48. minuti za 1-1.

Međutim, vratio je Chelsea vrlo brzo vodstvo. Slično kao Kovačić, tako je Kai Havertz reagirao u 64. minuti. Na 17-18 metara je primio loptu i sjajno je plasirao pod gredu za novu radost gostujućih igrača i konačni rezultat utakmice. Svi GOLOVI

U skupini G Lige prvaka prvu pobjedu u međusobnom dvoboju tražili su Sevilla i FC Kopenhagen, a slavila je španjolska momčad s 3-0.

Time je Sevilla zadržala malu šansu da se još uvijek domogne drugog mjesta. Sevilla ima dva boda manje od dortmundske Borussije, ali i utakmicu više, piše Hina.

Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1-0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti.

Nakon pet odigranih utakmica FC Kopenhagen je u ovoj skupini i dalje bez pogotka, a Sevilla je, ako ništa drugo, osigurala najmanje treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Kopirati
Drag cursor here to close