Samoprozvani "čovjek starog kova"

Crnogorski trener: Žena bi trebala raditi neki drugi posao, a ne baviti se nogometom

"Teško mi je ocijeniti kako one sude i kako obavljaju taj posao. Za mene bi žena trebala raditi neki drugi posao, a ne se baviti nogometom", kazao je popularni Grof.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski nogometni trener Miodrag Božović (55) rekao je za ruski Sport24 kako ženama nije mjesto u nogometu.

Popularni Grof smatra kako žene ne bi trebale suditi muške utakmice te da je svjestan da će dobiti velike kritike nakon što to javno kaže.

Božović je rekao:

"Teško mi je ocijeniti kako one sude i kako obavljaju taj posao. Za mene bi žena trebala raditi neki drugi posao, a ne se baviti nogometom". 

"Ali tko sam ja da to kažem kada je to trend u svijetu. Za ženu je najveće zadovoljstvo kada odgaja djecu, brine o obitelji, dok muškarac radi. Ali mi sada viđamo žene svuda - čak i na poslovima koji su tradicionalno rezervirani za muškarce. To je čudno. Na Zapadu će me nazvati seksistom zbog ovakvog stava, ali ja sam čovjek starog kova". 

Božovićev posljednji angažman bio je u azerbajdžanskom Neftčiju. U karijeri je vodio brojne ruske i srpske klubove, prenosi Index.hr

Bio je trener Crvene zvezde od 2015. do 2017. godine, a kao igrač je od 1992. do 1994. igrao za spomenuti beogradski klub. Nadimak Grof stekao je u Srbiji zbog svog elegantnog imidža i načina odijevanja.

Kopirati
Drag cursor here to close