Fakhreddine Ben Youssef

Crvenokosi Tunižanin koji po potrebi brani, ali i postiže jubilarne golove

Ben Youssef je postigao izjednačujući zgoditak za Tunis u 51. minuti utakmice s Panamom, koju je počeo kao napadač, ali je u zapisniku naveden i kao pričuvni vratar za slučaj da se ozlijedi Aimen Mathlouthi.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2018. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tunižanin Fakhreddine Ben Youssef svojim je pogotkom protiv Paname ušao u povijest svjetskih prvenstava kao strijelac 2.500-tog gola na najvećim nogometnim smotrama.

Ben Youssef je postigao izjednačujući zgoditak za Tunis u 51. minuti utakmice s Panamom, koju je počeo kao napadač, ali je u zapisniku naveden i kao rezervni vratar za slučaj da se ozlijedi Aimen Mathlouthi.

Mathlouthi je treći čuvar mreže Tunisa, a na Mundijalu su se ozlijedila dvojica prvih vratara: Moez Hassen i Farouk Ben Mustapha.

Fakhreddine Ben Youssef igra u Saudijskoj Arabiji za klub Al-Ettifaq, a za reprezentaciju Tunisa do sada je postigao šest golova u 41 nastupu.

Ovaj nogometaš zanimljiv je i po svojoj jedinstvenoj crvenoj boji kose, što nije čest slučaj kod ljudi sa sjevera Afrike.

Zbog svoga izgleda Ben Youssef mnoge asocira na nogometaše iz Irske ili Škotske, ali je po porijeklu čisti Tunižanin, a rođen je u Tunisu, glavnom gradu svoje zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close