Niklas Süle

Čudesna transformacija: Njemački branič skinuo 8 kilograma preko ljeta

Slike koje su se ovih dana pojavile na društvenim mrežama izazvale su val pozitivnih reakcija prema Süleu.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2024. u 00:44 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je njemački izbornik Julian Nagelsmann objavio popis igrača koji će braniti boje svoje zemlje na Euru, mnogi su se iznenadili malim brojem igrača Borussije Dortmund koja je ove sezone igrala briljantno i došla do finala Lige prvaka.

Između ostalih, izostavljen je bio i branič Niklas Süle, sjajni branič koji je nekada nastupao i za drugog njemačkog velikana, Bayern München.

Inteligentan i kvalitetan igrač, iznimno vješt s loptom uzevši u obzir poziciju na kojoj igra, ipak nije zaslužio taj poziv. Slike koje su pred početak Eura kružile medijima prikazivale su Borussijinog braniča koji izgleda fizički jako loše, s dosta kilograma viška.

Tako su morali reagirati svi nadležni u klubu i naglasiti Süle kako mora skinuti taj višak, inače bi mogao izgubiti svoje mjesto u klubu.
Slike koje su se ovih dana pojavile na društvenim mrežama izazvale su val pozitivnih reakcija prema Süleu. Naime, on je van sezone radio naporno i smršavio čak osam kilograma u suradnji s osobnim trenerom.

Izvršni direktor Dortmunda, Hans-Joachim Watzke, pohvalio je svog igrača i poseban naglasak stavio na jednu stvar.

"Kad sam ga vidio, pomislio sam: moj Bože, imamo novog igrača! Za pohvalu je kako je to uspio. U izvrsnoj je formi i tisuću mi je puta draže kada netko shvati pogrešku i napravi odgovarajuće korake prema ispravku," rekao je Watzke.

Inače, ovo nije prvi put da je Süle u centru pažnje zbog svoje kilaže. Dok je branio boje Bayerna 2019. godine, slične su se stvari događale kod njemačkog braniča.

Očito da postoji neki disbalans u igračevoj kontroli kod ishrane u određenim dijelovima sezone, ali isto tako pokazuje snažan karakter kada napravi radikalne korake koje je napravio ovo ljeto.

Kopirati
Drag cursor here to close