EURO 2024

Dalić: Nadam se da je ovo bio slab dan Gvardiola

"Joško je imao problema u fazi obrane, a dosad je igrao dobro na lijevom beku. Nadam se da je danas bio samo loš dan, no nećemo sad zbog jedne loše utakmice sve prebrisati," rekao je Dalić.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2024. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije mogao očekivati da će Hrvatska na ovaj način otvoriti Europsko prvenstvo u nogometu. Da će u prvoj utakmici izgubiti od Španjolske 0:3, da će pitanje pobjednika biti odlučeno već nakon
prvog poluvremena. Na konferenciji za medije nakon susreta govorio je izbornik Zlatko Dalić:

"Čestitam Španjolskoj na zasluženoj pobjedi. Mi smo prvih 15 minuta počeli nekako teško. Nakon toga smo imali period u kojem smo imali loptu i kontrolu utakmice. Ali onda nas je jedna okomita lopta na koju smo upozoravali razdvojila i primili smo gol. A baš smo na to stalno upozoravali. Nismo bili dovoljno agresivni, stajali smo predaleko od igrača. Kada ovakvim igračima daš puno prostora, onda nemaš puno šansi. Pogotovo na bokovima. Bili smo prespori, predaleko od igrača i premalo agresivni."

Baš taj presing bio je nerješiva enigma za Vatrene, nikako se s tim nisu mogli nositi.

"U prvih 15 minuta nismo imali odgovor na visoki presing. Očekivali smo to, ali mislili smo i da ćemo bolje izlaziti. Imali smo par grešaka i to nam je ubilo samopouzdanje. Kasnije smo se posložili, pa smo svejedno primili golove zbog nedostatka agresivnosti, a ne zbog njihovog visokog presinga", dodao je.

Postavilo se potom i pitanje vezano uz Joška Gvardiola, odnosno njegovu poziciju na terenu. Neki već zazivaju njegov povratak među stopere...

"Joško je imao problema u fazi obrane, a dosad je igrao dobro na lijevom beku. Nadam se da je danas bio samo loš dan, no nećemo sad zbog jedne loše utakmice sve prebrisati. Znamo što nas čeka, dvije teške utakmice i borba za prolazak grupe. Ovo danas bilo je loše i morat ćemo vidjeti o čemu se radi i zašto je tako loše bilo. Isprika našim navijačima. To je jedino što im mogu poručiti”, zaključio je izbornik Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close