Nakon Portugala

Dalić: Treba vremena za novi sustav

"Treba vremena za novi sustav. Mi smo u dva treninga, to se osjetilo prvo poluvrijeme, bilo je kasnih i sporih reakcija", naglasio je Dalić.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2024. u 00:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske je upisala poraz na staru Lige nacija. Četvrti put zaredom. Barem kada su u pitanju prve utakmice.

Počelo je u Elcheu protiv Španjolske. Nastavilo se u Portugalu, Osijeku, pa opet sinoć u Portugalu. Ovaj poraz od Portugala nije neočekivan s obzirom na ozljede pojedinih igrača, sustav s kojim je Hrvatska igrala, neka nova lica u postavi.

Zlatko Dalić sažeo je prve dojmove i ponudio komentare na poraz hrvatske reprezentacije u Portugalu (1:2) na otvaranju Lige nacija.

"Imali smo loš ulazak u utakmicu s dosta grešaka u prvom poluvremenu To su greške koje smo vježbali na treningu, ali smo ih dopustili. Nismo izašli na igrača u zoni šuta i to nas je koštalo. Portugal je brz i okomit, vrlo opasan. Uspjeli smo se vratiti u igru, kasnije je bilo puno dobrih stvari. Kod nas je puno upitnika, stvaramo neku novu priču s novim igračima. Mislim da ovo nije bilo loše, drugo poluvrijeme bili smo konkretni u fazi obrane", kazao je za mikrofon Nove TV.

Bilo je nekoliko obećavajućih naznaka

"Treba vremena za novi sustav. Mi smo u dva treninga, to se osjetilo prvo poluvrijeme, bilo je kasnih i sporih reakcija. Popravili smo to i mislim da je to način na koji ćemo igrati dalje. Dobro je, treba biti još kvalitetne, fali nam dubine i okomitosti,no tražit ćemo ta rješenja."

Zašto je mijenjao Pongračića?

"Imao je loših reakcija, izgledalo je dosta sporo, pogotovo kod prvog kola. Tri dana govorim da zadnja linija ne smije sama pustiti igrača da šutira, a to nije štimalo i to nisam očekivao. Drugo poluvrijeme s Ćaletom-Carom je bilo bolje."

Matanović?

"Na treningu je pokazao da ga treba staviti. pet puta je išao na loptu, zamalo zabio gol, on je budućnost hrvatske na centarforu. Treba mu dati priliku, danas smo ju dali i dobro ju je iskoristio."

Kopirati
Drag cursor here to close