Zna kako je biti u teškoj situaciji

Danijel Pranjić preuzima Slobodu

Pranjić je prvi trenerski angažman imao na Cipru gdje je od 2020. do 2021. vodio Omoniju Psevdu kao trener-igrač.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2023. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodu iz Tuzle će u nastavku sezonu kako sada stvari stoje voditi Danijel Pranjić. Sloboda je proteklog vikenda na gostovanju kod Veleža osvojila bod, a momčad je s klupe vodio Adnan Osmanhodžić. Vodstvo Slobode je nakon utakmice u Slavonskom Brodu održalo sastanak s Pranjićem koji je prihvatio ponudu te će povesti momčad u neizvjesnu borbu za opstanak.

Naredni dani odnosno pauza u prvenstvu bi trebala dati odgovori na pitanje je li transfer realiziran. Pranjić je prvi trenerski angažman imao na Cipru gdje je od 2020. do 2021. vodio Omoniju Psevdu kao trener-igrač. Na Cipru je prošao puno toga, prije svega u negativnom smislu.

"Zbog financijskih problema, igrači su izbačeni iz svojih kuća. Radio sam sve što sam mogao za njih. Neki nisu imali ni za prehraniti se pa sam im ja kuhao i spremao obroke. Davao sam im novac da imaju popiti kavu. Plaćao sam fizioterapeuta iz svog džepa. Usprkos svemu smo nastavili raditi zajedno i boriti se, to smo htjeli. Onda je došao sukob s gazdom kluba. Svašta sam mu rekao, sve ono što je morao čuti. Želio sam zaštiti tu djecu. Poslije tog poraza momci više nisu ništa mogli ponuditi na terenu jer su psihički bili uništeni. Nisu više imali snage. Rekao sam im da je došlo do kraja suradnje između mene i kluba" pričao je tada Pranjić.

Nakon Cipra, u trenerskim se vodama okušao u drugoligašu (Prva NL) Dubravi TK kao i u niželigašu Trnju s kojima je prošle sezone izborio plasman u treću ligu (Druga NL). Igračka karijera je bila daleko bogatija, put je vodio od Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga. Najdublji trag je ostavio u Heerenveenu, dok je s Bayernom bio prvak Njemačke, osvajač Kupa te finalist Lige prvaka u dva navrata.

Za reprezentaciju Hrvatske je nastupao od 2004. do 2015. godine te je u 58 nastupa jednom zatresao protivničku mrežu. Slobodu preuzima u trenutku kada je ova momčad na sedmom mjestu s 24 boda, dok posljednji Igman ima tri manje. Između ova dva sastava na tabeli su još Posušje, Tuzla City, Leotar, Sloga Doboj koji će se također grčevito boriti za opstanak.

Kopirati
Drag cursor here to close