José Luis Astiazarán

Delegat na Pecari bit će bivši predsjednik španjolske La Lige i Real Sociedada

Sport / Nogomet | 28. 06. 2017. u 21:17 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i kazahstanski Ordabasy u četvrtak od 20.30 sati na Pecari odigrat će prvi susret prvog pretkola Europske lige, a UEFA-in delegat bit će zanimljiva ličnost.

Riječ je o 53-godišnjem Joséu Luisu Astiazaránu koji iza sebe ima bogatu karijeru sportskog djelatnika.

Naime, Astiazarán je od 2001. do 2005. godine bio predsjednik španjolskog kluba Real Sociedad koji je nakon njegovog mandata bio u minusu od 10 milijuna eura. Nakon mandata u klubu iz San Sebastijana postao je čelni čovjek španjolske La Lige (Liga de Fútbol Profesional, poznatija i još kao Primera Divison).

Predsjednik LFP-a La Lige bio je od 15. srpnja 2005. do 26. travnja 2013. godine.

Također, bio je član Upravnog odbora Asocijacije europskih profesionalnih nogometnih liga (EPFL) i člank pododbora FIFA-inog odbora za status igrača (PSC).

Inače, José Luis Astiazarán rođen je 31. listopada 1963. godine u Mexico Cityju te se ubrzo nakon rođenja vratio u Baskiju - pokrajinu odakle su mu roditelj. Po struci je odvjetnik specijaliziran za sport, trgovinu i građansko pravo.

Kako je kazao za Bljesak.info, prema napucima UEFA-e nije smio dati službenu izjavu, no kroz razgovor s njim doznali smo da je veoma zadovoljan uvjetima na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close