Liga prvaka

Dinamo izgubio od Lyona

Sport / Nogomet | 14. 09. 2016. u 20:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je na startu svoje nove sezone u Ligi prvaka doživio težak poraz u Francuskoj od 0:3.

Pogotke su za francusku momčad postigli Corentin Tolisso (13), Jordan Ferri (49) i Maxwell Cornet (57).

Dinamo je boljom igrom u zadnjih pola sata zaslužio barem počasni pogodak jer je u 61. minuti Al Hilal Soudani s dva metra pogodio umjesto prazne mreže gredu, a u 87. je gredu zatresao i Mario Šitum.

U drugoj utakmici skupine Juventus i Sevilla su u Torinu odigrali bez golova 0:0. U 2. kolu 27. rujna Dinamo na Maksimiru dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Lyonu.

Pred 35.000 gledatelja na stadionu Parc Olympique Lyonasse sudio je Šveđanin Martin Stroembergsson.

Leicester, koji je prošle sezone senzacionalno osvojio englesko prvenstvo, u Ligi prvaka je imao debi iz snova.

U Belgiji je s 3:0 pobijedio Club Brugge, a domaće je načeo Albrighton u petoj minuti nakon velike gužve. Pobjedu gostiju s dva gola potvrdio je sjajni Mahrez.

Real Madrid gubio je od Sportinga do 89. minute na startu nove sezone Lige prvaka, ali je ipak uspio slaviti s 2:1.

Sporting je Santiago Bernabeu šokirao u 48. minuti pogotkom Cesara, kojem je nesretno "asistirao" Luka Modrić. U 89. minuti izjednačio je Ronaldo golčinom iz slobodnjaka, a za ludnicu u Madridu zabio je Morata u 95. minuti sjajnim udarcem glavom. Tako je branitelj naslova pobjedom krenuo u obranu titule.

U istoj skupini je dortmundska Borussia sa 6:0 slavila u Poljskoj protiv Legije. Gotze je načeo domaće, a onda su do kraja susreta zabijali Papastathopoulos, Bartra, Guerreiro, Castro i Aubameyang.

Tottenham je doživio šokantan poraz, Monaco slavio je u Londonu s 2:1. Francuzi su vodili golovima Silve i Lemara, a poraz domaćih ublažio je Alderweireld.

Bayer je u istoj skupini u Leverkusenu odigrao samo 2:2 sa CSKA iako je vodio 2:0. Golove za Nijemce zabili su Mehmedi i Calhanoglu, a za Ruse su već do kraja prvog poluvremena izjednačili preko Džagoeva i Jeremenka.

Manchester City je u utakmici koja je sinoć odgođena zbog jake kiše sa 4:0 pobijedio Borussiju iz Monchengladbacha. Aguero je zabio tri komada, a u sudačkoj nadoknadi četvrti gol Cityja zabio je Iheanacho.

Kopirati
Drag cursor here to close