Rapsodija na kiši

Dinamo petardom protiv Istre 1961 otvorio novu sezonu HNL-a

Nogometaši Dinama pobjedili su Istru 1961 s visokih 5-0 i time sjajno otvorili novu sezonu SuperSport HNL-a. Ni jaka kiša nije previše omela dojmljivu igru Modrih.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utakmica hrvatskoga prvenstva igrala se na Maksimiru u kojem je u gotovo cijelome susretu pljuštala kiša.

Veliko nevrijeme trajalo je u Zagrebu. Jaka kiša nije spriječila sjajne Bad Blue Boyse koji su lijepo ispunili sjevernu tribinu i goli su do pasa gromoglasno bodrili Plave.

Istra je u prvih desetak minuta prva ozbiljnije zaprijetila, čak dva u dva navrata, a onda prvi pogodak za Plave u 13. minuti.

Dinamo je dosta petljao prije toga no zasjao je na trenutak Marko Pjaca koji je sjajno centrirao s desne strane na drugu stativu. Amer Hoxha samo je pospremio glavom loptu u mrežu za vodstvo od 1-0.

Dinamo je ponovno kaznio Puljanje već u 19. minuti. Theophile-Catherine neobranjivo je glavom pospremio Baturinin ubačaj u gol za 2-0.

Lawal je ponajviše stvarao probleme Dinamu. Brzonogi napadač Istre dobio je loptu blizu šesnaesterca, a Nevistić je daleko izletio u pokušaju da presijeće loptu. Golman Dinama bio je prespor, Lawal ga lako prelazi, ali njegov udarac spriječava Theophile.

Dinamo je došao do velikog vodstva u 28. minuti. Sjajno je u kontra napadau povukao loptu Martin Baturina. Istrčao do dvadesetak metara pred gol Istre i sjajno gurno na desnu stranu Sandru Kulenoviću. Napadač Modrih matirao je Majkića za 3-0.

Četvrti gol Dinama visio je u zraku. Kulenović se mogao opet upisati u strijelce u 44. minuti ali opet je raspoložen Mujkić. 

Na poluvremenu je na Maksimir u dresu Dinama izašao Dani Olmo. Europski prvak pozdravio je navijače bivšeg kluba, a oni su ga počastili velikim ovacijama.

Nastavio se jaki pljusak na Maksimiru u drugome poluvremenu. Dinamo je unatoč tome sjajno nastavio.

Nakon neuspješne povratne lopte Ristovskog za Kulenovića u 49. minuti lopta dolazi do Sučića koji je dao sjajnu loptu s očima Dinamovom napadaču. Kulenović prima loptu na desnoj strani u petercu Istre i posprema u suprotni lijevi kut za 4-0.

Napokon je pala i petarda, bilo je to u 79. minuti. Za to se pobrinuo desni bek Dinama Pierre-Gabriel. Francuz je sjajno prošao po desnoj strani. Prodao je 'tunel' igraču Istru, a onda samo s desne strane kaznenog prostora piknuo loptu pored Majkića u gol za 5-0.

Dinamo je ovu utakmicu odigrao bez kapetana Brune Petkovića, koji je ostao na klupi, a nije bilo ni Ademija. 

Golove s ove utakmice možete POGLEDATI OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close