Play-Off

Dinamu u Azerbajdžanu sudi poznati Englez, Jakirović upozorava

Jedan od najpoznatijih europskih sudaca, Englez Michael Oliver, sudit će utakmicu Qarabaga i Dinama u Bakuu.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2024. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DailyAFC / Engleski sudac Michael Oliver

Oliver je Dinamu sudio tri puta, a najlakše se prisjetiti dvoboja s Moldeom 2015. u pretkolu Lige prvaka, kad je Dinamo vodio 3:0 i na kraju prošao u dramatičnoj završnici.

Oliver je tada dosudio tri penala za Molde, od čega domaćini dva nisu iskoristili.

Čak šest puta sudio je hrvatskoj reprezentaciji, zadnji put na Europskom prvenstvu u dvoboju sa Španjolskom, koji su Vatreni izgubili 0:3, no bio je sudac i u legendarnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Inače, momčad zagrebačkog Dinama otputovala je u ponedjeljak prema Bakuu gdje u srijedu od 18:45 igra protiv Qarabaga drugu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka. 

"Očekuje nas zahtjevna utakmica u zahtjevnom vremenu. Ima jako puno vlage, bit će jako naporno, ali moramo se baciti na glavu kako bismo osigurali Ligu prvaka u Zagrebu.

Qarabag je ozbiljna momčad, to su i pokazali ako je imao netko neke sumnje da su oni "neki tamo" iz Azerbajdžana", najavio je uzvratnu utakmicu s Qarabagom trener Sergej Jakirović, prenosi HRT. 

"Pripremali smo se na normalan način za ovu utakmicu, kao za svaku drugu. Pitali smo našu liječničku službu za upute za tamošnje uvjete i uzeli smo prošlu utakmicu za primjer, to je najvažnije.

Najbolje je što je naša momčad osjetila njih na terenu. Njihov napad puno je bolji nego njihova zadnja linija. To je naša šansa, ako će puno riskirati, možemo ih ugroziti iz kontre", dodao je Jakirović. 

Podsjetimo, Dinamo je u prvom susretu slavio s 3:0, uz jedan pogodak Pjace i dva gola Kulenovića.

Video: HIGHLIGHTS | GNK DINAMO - QARABAG FK 3:0
Kopirati
Drag cursor here to close