iz keca u dvicu

Direktor Zvezde o namještanju: To nam sve Partizan podmeće!

Sport / Nogomet | 20. 07. 2015. u 12:55 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oštro je reagirao na spekulacije o regularnosti utakmice s OFK Beogradom i poručio da je u pitanju unaprijed pripremljeni scenarij sprege između predsjednika FSS-a Tomislava Karadžića i Partizana.

Terzić je pozvao Tužilaštvo, Interpol, UEFA, FIFA da sve istraže, ali ne od jučer, nego u posljednjih osam godina otkad je Karadžić na čelu FSS-a.

"Očigledno je da su imali već unaprijed pripremljen scenarij za medijski nastup, a sve sa ciljem da se postignu dva efekta - da se diskreditira Crvena zvezda na startu prvenstva i da se svaka iduća utakmica stavi pod poseban medijski fokus, kao i da se uoči predstojećih izbora u DSS sve što dolazi iz Zvezde prilijepi etiketa negativno i neregularno", rekao je Terzić na izvanrednoj konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde i dodao da bi ista priča bila da je rezultat bio drugačiji, jer, Terzić je došao u Zvezdu iz OFK-a i kako god, neregularno je.

Terzić je dodao da je izjavom povjerenika za integritet FSS-a o tome da UEFA istražuje pobjedu crveno-bijelih na Vračaru od 6:2 krenula sprega FSS, Karadžica i Partizana, dosoljena izjavom potpredsjednika Partizana Milorada Vučelića, kako je podsjetio direktorom RTS-a u Miloševićevo vrijeme, da je u pitanju kriminal.

"Nisam video Mirkova da se oglasio kad je Partizan dao tri gola Metalcu, ekipi čiji je vlasnik istovremeno bio potpredsjednik Partizana i član IO FSS-a u Karadžićevo vrijeme. Njemu je to normalno, a nije mu normalno da Zvezda da tri gola OFK Beogradu s igračem više. Dosta nam je više i Mirkova i njegovih dojava iz UEFA i Karadžića koji ima direktnu komunikaciju na njegovom tečnom engleskom sa Platinijem. Daj neka više izađu sa rezultatima istrage", naveo je Terzić, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close