Nisu se usuglasili

Dronovi i kiselina na Veležovom stadionu: Policija tvrdi jedno, federalni ministar drugo

Dok ministar Nerin Dizdar tvrdi kako se incident na stadionu FK Velež dogodio "u pola bijela dana", MUP HNŽ-a tvrdi kako se dogodio u nedjelju u večernjim satima.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2024. u 21:27 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je u ponedjeljak stadion FK Velež kako bi, kako je naveo, "osobno posvjedočio ozbiljnom incidentu koji se dogodio na stadionu".

"Šokantno je da je u 'pola bijela dana' došlo do incidenta uz korištenje dronova, suvremene tehnologije gdje je gotovo po čitavom stadionu raspršena kiselina u vrijeme kada su tu mogla biti djeca i igrači na treningu. Dakle radi se o incidentima koji su već odavno daleko premašili okvire sportskog nadmetanja", istaknuo je Dizdar.

"Navijačka prepucavanja i nadmetanja su jedno, međutim fizički incidenti kakve smo imali u Stocu, upadi u privatnu imovinu kao i napadi na javnu imovinu su zapravo teška kaznena djela koja se kao takva moraju tretirati i sada se vidi da smo opravdano tražili hitnu reakciju prilikom incidenta u Stocu. Sada nakon toga imamo spiralu nasilja gdje je veliko pitanje gdje je kraj. Ponavljam, ovo nije dramatiziranje, ovo je objektivan zahtjev - pravosudne institucije, policija i tužiteljstvo sve one koji provode nasilje hitno trebaju procesuirati bez obzira na ime. Krajnje je vrijeme da se sustav ovim pozabavi jer je očito da na sceni imamo sustavno nasilje", zaključio je.

Video: Dizdar: Na sceni je sistemsko nasilje, sistem se mora pozabaviti time

Iako ministar Dizdar tvrdi kako je do incidenta došlo ''u pola bijela dana'', ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ u svom biltenu navelo je kako se incident dogodio u nedjelju u večernjim satima.

"5.5.2024. godine, u 22.00 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je djelatnik na održavanju stadiona "Rođeni" u Vrapčićima da je došlo do oštećenja travnjaka na navedenom stadionu u dužini od oko 15 metara, na nepoznat način. Lice mjesta osigurano do vršenja očevida", stoji u biltenu MUP HNŽ-a.

O svemu se u ponedjeljak za Bljesak.info oglasio i prvi čovjek Veleža Senad Kevelj koji je također potvrdio kako je do incidenta došlo u nedjelju navečer.

"Kao što se može vidjeti jeste, teren je oštećen. Neka tečnost je prosuta, nakon koje su jutros bila vidljiva oštećenja na terenu. Mi smo sve prijavili, dolazila je policija, napravljen je uviđaj, bili su na terenu i krim inspektori. Nažalost, već nekih mjesec, mjesec i pol dana nad stadionom su kružili ti dronovi, mi smo svaki put slučaj prijavljivali policiji, ali mi nismo imali nikakvih povratnih informacija. Ipak ovo u nedjelju što se dogodilo, mi smo snimili, ovaj put se radilo o puno većem dronu, nije to bila nikakva igračka, nešto dječje, ovaj put je to bilo nešto ozbiljnije", naglasio je u izjavi za Bljesak.info Kevelj.

Kopirati
Drag cursor here to close