Imali su tri boda kada je preuzeo ekipu

Dudić odveo Radnički iz Kragujevca u Europu

"Kada bih morao ovaj rad u posljednje četiri godine da sažmem u jednu rečenicu, ona bi glasila: "Ušli smo u rudnik i iskopali grumen zlata“, priča Slavko Perović, sportski direktor Radničkog.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Feđa Dudić preuzeo ekipu Radničkog iz Kragujevca, pred sobom je imao samo jedan cilj. Izboriti opstanak. Ekipa je imala tri boda, igrala je uglavnom na praznom stadionu. Koji je onako oronuo, star, izgledao još tužnije. Iz utakmice u utakmicu Radnički je sakupljao bodove, igrao i izgledao sve bolje.

Publika je polako počela dolaziti na stadion, navijati. Danas, kolo prije kraja, Radnički je osigurao nastup na europskoj sceni.
Jedna vrsta nemoguće misije. Pod vodstvom Feđe Dudića, ekipa je kroz prvenstvo i Kup odigrala 31 utakmicu. Upisala je 20 pobjeda, uz dva remija i 9 poraza.

U prvenstvu je Dudić sa svojom ekipom osvojio čak 57 bodova. I sada mirno čeka rasplet. Ako Crvena zvezda u utorak osvoji Kup, četvrto mjesto bi Radničkom osiguralo plasman u kvalifikacije za Ligu Europe.

Ako na kraju Radnički bude peti ili Vojvodina uzme Kup, onda će ekipa iz Kragujevca u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Dudić je u četvrtak na domaćem terenu remizirao protiv Vojvodine, a onda je čekao rasplet u susretu Partizana i Čukaričkog. Partizan je slavio na Banovom Brdu 1:0, što je itekako odgovaralo ekipi Radničkog.

"Nismo mi još svjesni što smo uradili! Bit ćemo za koji dan, kada se malo slegnu utisci. Kada bih morao ovaj rad u posljednje četiri godine da sažmem u jednu rečenicu, ona bi glasila: "Ušli smo u rudnik i iskopali grumen zlata“, priča Slavko Perović, sportski direktor Radničkog. Radnički ima problem, pitanje je na kojem stadionu će igrati Europu.

"Mi smo u prvi mah prijavili Gornji Milanovac kao domaći teren, ali čujemo da ni on, izgleda, ne ispunjava uvjete za Europu. Vidjet ćemo s ljudima iz saveza što je najbolje, ali mislim da je najrealnije da igramo na nekom od ova tri nova stadiona.

Feđa Dudić je utakmicu Čukarički - Partizan gledao iz svog doma u Sarajevu, ekipi je nakon Vojvodine dobila dva dana slobodno.

"Ja sam kod kuće gledao, ovo mi je bila najteža utakmica u sezoni. U svim svojim sam bio miran, staložen, hladan, a sada toliki trnci, takva trema... Ne mogu da opišem. A pogotovo onih pet minuta kada je sudac produžio. Pet godina mi je trajalo! Na kraju, kad je svirao kraj, suze su mi krenule. Kad se sjetim svega kroz što smo prošli, mislim da ovo nitko nikad nije napravio", rekao je Dudić za srbijanske medije nakon svega.

Kopirati
Drag cursor here to close