Minimalna pobjeda

Džokeri s klupe donijeli Veležu pobjedu

Minimalnu 1:0 pobjedu ostvario je Velež pobijedivši u Gabeli trebinjski Leotar.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2022. u 14:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon vrlo lošeg prvog poluvremena trener domaćih Amar Osim pokušao je nešto promijeniti i u 64. minuti u igru ubacio Nemanju Anđušića i Đorđa Pantelića, a njih dvojica samo minutu kasnije kreirali su pogodak.

Anđušić se dobro ubacio iza obrane Leotara i uputio povratnu za Pantelića koji pogađa za 1:0. Bio je to tek drugi pogodak Veležovog ljetošnjeg pojačanja, a prvi je postigao još u prvom kolu Posušju.

Poslije pogotka Velež je mirno čuvao vodstvo, a u 85. minuti ostao je i s igračem više. Na 18 metara od gola Pantelić je bio brži od vratara Riste Perišića, koji je istrčao. Perišić ga je oborio i zaradio crveni karton. 

Kako je Perišić već bio zamijenio prvog vratara Puletića, Leotar je ostao bez golmana, pa je na vrata stao igrač Darko Đajić.

Unatoč tome što je imao igrača manje Leotar je u sudačkoj nadoknadi mogao do boda, ali je udarac Miloša Aćimovića uspio obraniti vratar Slaviša Bogdanović.

Velež nakon ove pobjede izbija na peto mjesto uoči gradskog derbija sa Zrinjskim, samo i dalje se ne zna hoće li se ova utakmica igrati i gdje.

          
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close