Izgubili u gostima

Ekipa Genclerbirligija nakon 29 godina ispala iz turske Super lige

Pobjedu Kasimpasi donio je Senegalac Mbaye Diagne koji je postigao hat-trick, dok je za ekipu poraženog Genclerbirligija jedini pogodak zabilježio Elvis Manu
Sport / Nogomet | 12. 05. 2018. u 21:17 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Genclerbirigi, iz turskog glavnog grada Ankare, ispao je iz prve turske Super lige po prvi put poslije 29 godina, nakon što je danas u predposljednjem, 33. kolu, izgubio u gostima kod Kasimpase s 3:1, javlja Anadolija.

Klub Genclerbirligi osnovan je 1923. godine, iste godine kada je osnovana i moderna Turska, a u prvoj ligi Turske nastupao je neprekidno od 1989. godine.

Ekipa "crveno-crnih", pod vodstvom Umita Ozata, danas je poražena rezultatom 3:1 u gostima kod istanbulske ekipe Kasimpase, a nakon ovog poraza izgubila je svaku priliku da i narednu sezonu nastupi u Super ligi.

Pobjedu Kasimpasi donio je Senegalac Mbaye Diagne koji je postigao hat-trick, dok je za ekipu poraženog Genclerbirligija jedini pogodak zabilježio Elvis Manu,  Nizozemac porijeklom iz Gane. Genclerbirligi je tako ostao predposljednji na tabeli sa 30 osvojenih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close