Real se vratio u realnost

Espanyol golom u zadnjim trenucima uzeo sva tri boda Realu

Aktualni europski prvak je u Barcelonu doputovao u ''šarenom'' sastavu bez Cristiana Ronalda koji je dobio odmor, ozlijeđenih Luke Modrića i Marcela, te bolesnih Casemira i Tonija Kroosa.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2018. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Espanyol je na RCDE Stadiumu pobijedio Real Madrid 1:0, ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon listopada 2007. godine.
Pogodak odluke postigao je Gerard Moreno u posljednjim trenucima susreta.

Nakon što je 2007. godine Espanyol je posljednji put pobijedio Kraljevski klub, nanizao je 22 utakmice bez pobjede, upisavši pritom čak 19 poraza.

Espanyol je upisao i prvu pobjedu u posljednjih osam kola, dok je Real to bio prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede u LaLigi.

Utakmicu su obilježile i sporne sudačke odluke na štetu oba kluba. Prema sudačkim analitičarima madridske Marce, Espanyolu je neopravdano poništen pogodak u 30. minuti, dok je s druge strane sudac Sanchez Martinez u 40. minuti trebao suditi jedanaesterac za Real.

Aktualni europski prvak je u Barcelonu doputovao u ''šarenom'' sastavu bez Cristiana Ronalda koji je dobio odmor, ozlijeđenih Luke Modrića i Marcela, te bolesnih Casemira i Tonija Kroosa.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je od 89. minute kada ga je zamijenio Borja Mayoral.

Po govoru tijela tijekom čitave utakmice vidjelo se da Real nema ovu utakmicu u svojim nogama, a u sudačkoj nadoknadi su pokušavali brzopleto ipak doći do tri boda. Osvetio im se prekršaj kojeg je u napadu, u svome stilu i bez ikakve potrebe, napravio kapetan Ramos. Espanol  je u brzom protuudaru izveo savršenu akciju i lijepim pogotkom Morena došao do tri boda.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 65 bodova, Atletico Madrid je drugi sa 58 bodova, dok je Real treći sa 51 bodom. Espanyol je napredovao za dvije pozicije i sada je na 13. mjestu sa 31 bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close